Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
1
Α.Ο.Τ Ραφήνας / ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ...με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ 24/3/19 (4 μ.μ.)
« Τελευταίο μήνυμα από Μέλος Φόρουμ στις 19 Μάρτιος 2019, 08:50:30 πμ »
        Την Κυριακή 24 /3/2019 και ώρα 4 μ.μ στο Γήπεδο Γραμματικού Αττικής η Τρίγλια Ραφήνας αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό Αγίου Στεφάνου , ο οποίος είναι γηπεδούχος. Ο Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου έχει χρώματα κόκκινα –άσπρα και έμβλημα κεφάλι δαφνοστεφανομένου έφηβου αθλητή, όπως του Ολυμπιακού Πειραιώς.
     Ο  Άγιος Στέφανος (παλαιότερα Νέο Μπογιάτι) είναι έδρα του Δήμου Διονύσου της Ανατολικής Αττικής, τον οποίο συναποτελούν το Κρυονέρι, η Ροδόπολη, η Σταμάτα, ο Διόνυσος και η Δροσιά/ Παλιο Μπογιατι /Το Μάιο του 1924, 70 οικογένειες από την ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης (τον Άγιο Στέφανο, το Φανάρι, τις Νύμφες, το Αβάσσο, το Τσιφούτ Μπουζάς κ.α.), όπως επίσης και 36 οικογένειες από τη Μικρά Ασία (το Ικόνιο, το Προκόπι, τη Μάκρη κ.α.) εγκαταστάθηκαν στον τόπο ως ανταλλάξιμος πληθυσμός.
Το μόνο που υπήρχε τότε στην περιοχή ήταν ο γραφικός σιδηροδρομικός σταθμός με την επωνυμία «Οίον» (η κατασκευή του σταθμού έγινε το 1904). Σε απόσταση δύο χιλιομέτρων πιο πέρα υπήρχαν οι γηγενείς κάτοικοι του (Παλιού) Μπογιατίου, της σημερινής δηλαδή Άνοιξης. Στην περιοχή ανατολικά των σιδηροδρομικών γραμμών εγκαταστάθηκαν οι Κωνσταντινουπολίτες και στην περιοχή δυτικά των γραμμών οι Μικρασιάτες. Άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών στην πλειοψηφία τους και από εύπορες οικογένειες, οι πρόσφυγες ξεκίνησαν μια καινούργια ζωή χωρίς τις προηγούμενες ανέσεις τους, χωρίς Σχολεία και χωρίς Εκκλησία.
Έμειναν για δύο χρόνια μέσα στις σκηνές και το 1926 χτίστηκαν τα πρώτα προσφυγικά σπίτια αποτελούμενα από δύο δωμάτια. Τα σπίτια αυτά ήταν στο κέντρο του χωριού, γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό και σε ακτίνα 200μ. προς τα ανατολικά και δυτικά.
   Ο σημερινός Άγιος Στέφανος, πριν αποτελέσει μία οργανωμένη πόλη με δρόμους, πλατείες, σχολεία, τράπεζες και όλες γενικά τις σύγχρονες ανέσεις, κυριολεκτικά χτίστηκε από το μηδέν , από ανθρώπους που, ενώ είχαν τα πάντα, εκδιώχθηκαν με ελάχιστα υπάρχοντα από τις πατρογονικές τους εστίες . Αμέσως μετά την εγκατάστασή τους δημιούργησαν την Κοινότητα Μπογιατίου, που προήλθε μετά από διαχωρισμό από τον Δήμο Μαραθώνα καθώς και  την προσχώρηση του Παλιού Μπογιατίου. Το 1953 δημιουργήθηκαν δύο ξεχωριστές Κοινότητες, γνωστές ως Κοινότητα Αγίου Στεφάνου (Νέο Μπογιάτι) και Κοινότητα Άνοιξης (Παλιό Μπογιάτι). Ο Άγιος Στέφανος έγινε Δήμος το 1995.
Το όνομα της πόλης οφείλεται στην συνοικία Άγιος Στέφανος της Κωνσταντινούπολης, από όπου προέρχονταν πολλοί από τους πρώτους πρόσφυγες κατοίκους της περιοχής.
2
Α.Ο.Τ Ραφήνας / Απ: ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑ...
« Τελευταίο μήνυμα από Μέλος Φόρουμ στις 16 Μάρτιος 2019, 10:56:59 μμ »
16/3/2019 ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ- ΜΑΡΚΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ 2-1
3
Α.Ο.Τ Ραφήνας / Απ: ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ- ΜΑΡΚΟ Σάββατο 16/3/19 (4μ.μ)
« Τελευταίο μήνυμα από Μέλος Φόρουμ στις 16 Μάρτιος 2019, 10:53:50 μμ »
ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ -ΜΑΡΚΟ  2-1.Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
4
Η Ιστορία των Προγόνων μας. / Απ: Οι Εκκλησίες της Τρίγλιας
« Τελευταίο μήνυμα από Μέλος Φόρουμ στις 13 Μάρτιος 2019, 01:12:29 μμ »
Στην εργασία μου για τις εκκλησίες, περιλαμβάνεται σχετικό κεφάλαιο, για την εκκλησία της Αγίας Επισκέψεως, η οποία περιγράφεται 1) στο Τριγλιανό Χρονικό "Στις αρχές του 20ου αιώνα λειτουργούσαν εκεί πέντε Ελληνοορθόδοξοι ναοί, «πλην της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου, τελείως αργούσης», τρεις στην κάτω και δύο στην επάνω πόλη. … Στις επιστολές δεν κατωνομάζονται οι ναοί της επάνω πόλεως, αναφέρεται όμως «η μικρά εκκλησία της Αγ. Επισκέψεως» (Ο ναός ήταν αφιερωμένος στον Αγ. Βασίλειο, αλλά ονομαζόταν της Αγ. Επισκέψεως λόγω της εικόνας της Παναγίας «η Επίσκεψις» που υπήρχε στο ναό)", 2) στον Τρ. Ευαγγελίδη (σελ. 58), ως "ναίδριον, εν Τριγλεία μικρόν, εν ω είχε κατατεθεί, κατά την παράδοσιν, η πολύτιμος εικών της Θεοτόκου μετά του παιδίου, υπό Τούρκων ευρεθείσα και τοις κατοίκοις δωρηθείσα. Πρότερον μεν ευρίσκετο εν τω ναϊδρίω του Αγίου Δημητρίου, αλλ΄ είτα πανηγυρικώς μετηνέχθη εις την απ’ αυτής κληθείσαν Επίσκεψιν, εξαλειφθέντος του ονόματος του Αγ. Βασιλείου", και 3) από τους πληροφορητές του ΚΜΣ “Η Αγία Επίσκεψις ήταν στη συνοικία του Επάνω Άϊ Γιώργη. Πριν ήταν εκκλησία και λειτουργούσε και κάηκε το 1895. Έμεινε η εικόνα και κάτι άλλα, και κτίσαν ένα παρεκκλήσι πέτρινο και τάβαλαν μέσα. Την εικόνα τη φέραμε εδώ (σ.σ. εννοούν στην Ελλάδα), την πήραν στο Βυζαντινό Μουσείο και δεν μας τη δίνουν”.

Συμπερασματικά, η εκκλησία της Αγίας Επισκέψεως ήταν μικρή εκκλησία στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου άνω που κάηκε το 1895.
5
Η Ιστορία των Προγόνων μας. / Απ: Οι Εκκλησίες της Τρίγλιας
« Τελευταίο μήνυμα από Μέλος Φόρουμ στις 13 Μάρτιος 2019, 12:35:25 μμ »
Πολύ καλό το κείμενο αυτό, αφου μας δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα για τις θέσεις και τις ονομασίες των εκκλησιών. Μου αρέσει πάρα πολύ ο χάρτης που επισυνάπτεται. Εχω μόνο την ερώτηση αν γνωρίζουμε για τη θέση της Αγίας Επισκέψεως ή και κάποια άλλα στοιχεία.
6
Α.Ο.Τ Ραφήνας / ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ- ΜΑΡΚΟ Σάββατο 16/3/19 (4μ.μ)
« Τελευταίο μήνυμα από Μέλος Φόρουμ στις 13 Μάρτιος 2019, 11:12:02 πμ »
   Το Σάββατο 16/3/2019 και ώρα 4μ.μ στο Δημοτικό Γήπεδο  Ραφήνας  η Τρίγλια Ραφήνας αντιμετωπίζει την ομάδα  ΜΑΡΚΟ Μαρκοπούλου. 
Ο Γ.Σ.ΜΑΡΚΟ Γυμναστικός Σύλλογος Μαρκο-Μαρκοπούλου, ιδρύθηκε  το 1927,με χρώματα πράσινα-άσπρα και έμβλημα πράσινο αμπελόφυλλο .
Παλιά συμμετείχε στο θεσμό του κυπέλλου Μεσογείων . Διακρινόταν στα πρωταθλήματα ΕΠΣΑ και κατέκτησε κύπελλο 1994. Έλαβε μέρος για πολλά χρόνια στις διοργανώσεις Δ και Γ Εθνικής.
Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στα πρωταθλήματα  ΕΠΣΑΝΑ. 
   Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος Μαρκο-Τρίγλια Ραφήνας 2-0 . Ήρωας αναδείχτηκε ο βετεράνος τερματοφύλακας της Μαρκο Κύρκος, που έπαιξε αρκετά χρονιά με τα χρώματα της Τρίγλιας Ραφήνας. Έπιανε τα άπιαστα  και πέναλτι .
Στην 23η αγωνιστική του  πρωταθλήματος η Μαρκο είναι επικεφαλής της βαθμολογίας με 55 βαθμούς και ακολουθεί  ο Κυανούς Αστέρας Βάρης με 44 βαθμούς.  Η Τρίγλια Ραφήνας είναι στην 5η θέση με 34 βαθμούς .
  Η πόλη του Μαρκόπουλου είναι στη καρδιά των Μεσογείων,ήταν και εξακολουθεί να είναι ένας μεγάλος κήπος και αμπελώνας, με ονομαστά κρασιά ευρείας κατανάλωσης από σαββατιανό σταφύλι,ελιές, φιστικιές κ.α. Η μικρή απόσταση από την Αθήνα καθιστούσε την περιοχή τροφοδότη της πολλών ειδών προϊόντων που παράγονταν εκεί αμπελοκαλλιέργεια αποτελούσε από τα παλιά χρόνια βασική απασχόληση των κατοίκων.
 Οι κάτοικοι του Μαρκόπουλου (Αρβανίτες) εγκαταστάθηκαν στην περιοχή περί τον 14ο αιώνα. Το Μαρκόπουλο με την ανάπτυξή σε πόλη κατά τον 20 αιώνα παρουσιάζει θαυμάσια ρυμοτομία και εξέλιξη, παράλληλα διατηρεί πολλά στοιχεία του παρελθόντος. Χαρακτηριστικά είναι τα λεγόμενα «καμαρόσπιτα», ιδιαίτερη παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών. Υπάρχουν επίσης νεοκλασικά οικοδομήματα, ιδίως δημόσια κτίρια του τέλους του 19ου αιώνα. Ενδιαφέρον έχουν οι βυζαντινοί και μεταβυζαντινοί ναοί της περιοχής. Επίνειο είναι ο Πόρτο Ράφτης που απέχει 10 χλμ. από την πόλη.
7
Η Ιστορία των Προγόνων μας. / Οι Εκκλησίες της Τρίγλιας
« Τελευταίο μήνυμα από Μέλος Φόρουμ στις 13 Μάρτιος 2019, 09:26:29 πμ »
Για τις εκκλησίες της Τρίγλιας έχουν γραφτεί πολλά άρθρα και αναφορές σε βιβλία.
Μετά την επίσκεψη της ομάδας ερευνητών στην Τρίγλια (17-21/9/2018) αποφάσισα να γράψω ένα κείμενο στο οποίο θα συγκεντρωθούν όλες οι πληροφορίες και αναφορές για τις εκκλησίες, διαχρονικά, το ιστορικό τους και η κατάστασή τους, από την ανέγερσή τους έως τη σημερινή εποχή.
Η εργασία αυτή εμπλουτίστηκε με στοιχεία αφενός για τις Μονές της Τρίγλιας αφετέρου για τα Παρεκκλήσια και τα Αγιάσματα, που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα. Η μελέτη αυτή έχει ολοκληρωθεί και σύντομα θα εκδοθεί σε βιβλίο.

Ο χάρτης με τις θέσεις των Εκκλησιών και τις ονομασίες τους, όπως αυτές καταγράφηκαν, Ιανουάριο 1908, στον "Κανονισμό της Ορθοδόξου Κοινότητος Τριγλίας" [Κώδικας 427 "Πρακτικά" της Τρίγλιας (σελ. 42) που φυλάσσεται στα ΓΑΚ], είναι αναρτημένος εδώ http://www.triglianoi.gr/index.php?action=gallery;sa=view;id=1613

Στο άρθρο 2 του Κανονισμού αναφέρεται ότι:
“Η Κοινότης έχει έξι ιερούς ναούς α) τον του Αγίου Γεωργίου της κάτω συνοικίας, β) τον της Υπεραγίας Θεοτόκου της επιλεγομένης Μητροπόλεως, γ) τον του Αγίου Ιωάννου, δ) τον Αγίου Γεωργίου της άνω συνοικίας, του επιλεγομένου Κυπαρισσιώτου, ε) τον της Υπεραγίας Θεοτόκου της επιλεγομένης Παντανάσσης «Παντοβασιλίσσης» και στ) τον του Αγίου Δημητρίου”.

Επισημαίνεται ότι στις έξι Εκκλησίες αυτές δεν περιλαμβάνονται εκείνες 1) του Αγίου Στεφάνου (Μονή Χηνολάκκου) που μετατράπηκε τέμενος το 1661 και λειτουργεί έκτοτε, με μια μικρή αλλαγή στην περίοδο 1920-1922, που κατέλαβε την περιοχή ο Ελληνικός Στρατός και παραδόθηκε από την Τουρκική στην Ελληνική Διοίκηση, με το από 14/7/1921 πρακτικό, και 2) της Αγίας Επισκέψεως, η οποία είχε καεί το 1895.
Επίσης, η Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου κρίθηκε ετοιμόρροπη και επικίνδυνη για τους πιστούς, και κατεδαφίστηκε, σε μικρό χρονικό διάστημα, μετά τη σύνταξη του Κανονισμού, για να ανεγερθεί στην ευρύτερη έκταση το μεγαλοπρεπές κτίριο των Εκπαιδευτηρίων (1909-1913).


8
Τριγλιανές Πρωτοβουλίες - Δράσεις / Απ: ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΓΛΙΑ ΤΗΣ ΒΙΘΥΝΙΑΣ
« Τελευταίο μήνυμα από Μέλος Φόρουμ στις 13 Μάρτιος 2019, 08:17:08 πμ »
Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της εκδρομής της τελευταίας γενιάς Ραφηνιωτών στην πάντα όμορφη Τρίγλια. Εύχομαι και ελπίζω το ταξίδι αυτό στην Κωνσταντινούπολη και την Τρίγλια και οι εντυπώσεις που αποκόμισαν τα παιδιά να γίνει η αφορμή για την ανάπτυξη του ενδιαφέροντός τους για τον τόπο που γεννήθηκαν και δημιούργησαν οι πρόγονοι των πρώτων μεταναστών που κατοίκησαν την Ραφήνα.
9
Τριγλιανές Πρωτοβουλίες - Δράσεις / ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΓΛΙΑ ΤΗΣ ΒΙΘΥΝΙΑΣ
« Τελευταίο μήνυμα από Μέλος Φόρουμ στις 11 Μάρτιος 2019, 03:21:43 μμ »
Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 είχαμε τη μεγάλη χαρά να επισκεφτούμε την Τρίγλια της Βιθυνίας με μια μεγάλη ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του 1ου ΓΕΛ Ραφήνας, κάπου 53 άτομα όλοι μαζί.

Με τη βοήθεια του Βασίλη του Πιστικίδη, του Στάθη του Δημητρακού, του Ανδρέα του Κεχαγιόγλου, του Γεράσιμου Αποστολάτου και της Ευγενίας Μυτιληναίου καταφέραμε να οργανώσουμε μια μαγική επίσκεψη στην Τρίγλια.
Τόσοι άνθρωποι βοήθησαν για μια μέρα που θα μας μείνει αξέχαστη.
Τους ευχαριστούμε από καρδιάς όλους.
Αλλά και τα παιδιά μας στάθηκαν εξαιρετικά σε τούτο το ταξίδι επιστροφής στο χρόνο....

Ένα μαγικό ταξίδι επιστροφής στην γενέτειρα των περισσότερων κατοίκων της Ραφήνας που ρίζωσαν εδώ μετά τον Μεγάλο Διωγμό.
Ένα μεγάλο μέρος των Τριγλιανών Προσφύγων εγκαταστάθηκαν το 1923 στην Ραφήνα της Αττικής.
Ένα άλλο μεγάλο μέρος των προσφύγων ρίζωσαν στο Σουφλάρι της Χαλκιδικής και δημιούργσαν τη Νέα Τρίγλια.
Και ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι σκόρπισε στις τέσσερις γωνιές της Γης.

Ο συνεκτικός κρίκος όλων αυτών των ανθρώπων παραμένει για πάντα ο γεννέθλιος τόπος της Τρίγλιας της Βιθυνίας στα παράλια της Προποντίδας κοντά στη Σιγή και στα Μουδανιά.

Ξεκινήσαμε νωρίς από το Γενί Καπί, ένα από τα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης.
Με το ταχύπλοο "MURAT REIS 7" της IDO βρεθήκαμε μετά από μιάμιση ώρα θαλασσινού ταξιδιού στα Μουδανιά.

Εδώ μας υποδέχθηκε ο Αλή,  ο καλός φίλος και δάσκαλος που μιλάει άψογα τα ελληνικά.
Είναι Τουρκοκρητικός με καταγωγή από το Ηράκλειο της Κρήτης και μιλά τα ελληνικά πολύ καλύτερα ακόμα και από πολλούς συμπατριώτες μας στην Ελλάδα.
Ο Αλή ήταν ο ξεναγός κατά την επίσκεψη μας στην Τρίγλια της Βιθυνίας την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019.Μετά από μια γρήγορη ξενάγηση στην παλιά ελληνική συνοικία των Μουδανιών επισκεφτήκαμε το Δημαρχείο των Μουδανιών.

O Δήμαρχος των Μουδανιών Hayri Türkyılmaz μας υποδέχθηκε φιλόξενα στο Δημαρχείο των Μουδανιών.
Μας τίμησε και με τα λόγια του και με τις πράξεις του.
Η οικογένειά του κατάγεται από την Κρήτη και ήρθε στα Μουδανιά το 1922.Στη συνέχεια αναχωρήσαμε για την Τρίγλια.
Τα συναισθήματα όλων ήταν πρωτόγνωρα.
Παρόλο που λίγοι από τους μαθητές είχαν καταγωγωγή από την Τρίγλια νιώσαμε όλοι αυτό το μοναδικό αίσθημα της επιστροφής στον τόπο του ξεριζωμού.
Δύσκολο να περιγραφούν όλα αυτά.
Τα κεράσματα στο Καφενείο έδωσαν και πήραν.
Το ίδιο θα γινόταν και αν βρισκόμασταν έναν αιώνα πίσω.
Οι άνθρωποι έφυγαν, οι συνήθειες και τα έθιμα έμειναν...

   

Με ξαναγό τον Αλή ξεκινήσαμε την διαδρομή στην ίδια την ιστορία.
Ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στον Αύγουστο του 1922.
Τα πιο πολλά σπίτια ελάχιστα άλλαξαν.
Σε μια παραλιακή ζώνη όπου τα πάντα έχουν αλλάξει η Τρίγλια μοιάζει με ολοζώντανο σκηνικό της ζωής πριν το φευγιό των Ελλήνων.
Περιδιαβαίνοντας στα στενά της Τρίγλιας.
Καιρός ανοιξιάτικος.
Η διάθεση στα ύψη.
Τι άλλο να ζητήσει κανείς;Το Πέτρινο Σχολείο ανακαινίζεται και θα χρησιμοποιηθεί ως Πολιτιστικό Κέντρο και ως κτίριο για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου της Προύσσας.


Ο Αλή μένει πίσω να ξαποστάσει για λίγο.
Σε λίγο συναντάμε τον Χασάν, κάτοικο της Τρίγλιας.
Αφήνει τη δουλειά του και έρχεται να μας προΰπαντήσει.
Ο Χασάν θα μας οδηγήσει στο σπίτι της οικογένειας του Στάθη του Δημητρακού, στην οδό SARI SOKAK, στον αριθμό 3.
Οι Μνήμες ξεχειλίζουν σαν Ηφαίστειο που ξυπνά ...Ο Χασάν μας οδηγεί στον Άγιο Γεώργιο τον Κυπαρισσά που από λάθος αναφέρεται ως Άγιος Ιωάννης.


Αναμνηστική φωτογραφία μπροστά από τον Άγιο Γεώργιο τον Κυπαρισσά.
Ο χρόνος μοιάζει να έχει παγώσει ....Ακολουθεί το καφενείο του Δημά, η βόλτα στην Κορακοφωλιά, η απόδραση στην παραλία, οι μεζέδες στην ταβέρνα του γαμπρού του Αλή.

Ένα ανοιξιάτικο όνειρο δίπλα στο κύμα της Προποντίδας. 

 
10
ΠΟΙΗΣΗ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ / ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ( Β΄)
« Τελευταίο μήνυμα από Μέλος Φόρουμ στις 10 Μάρτιος 2019, 11:18:39 πμ »
"Είναι Κυριακή της Τυρινής, το αποκορύφωμα της τελευταίας Αποκριάς.
Ο καιρός είναι καλός και ο ήλιος πολύ ζεστός […]. Ο
ι φωνές και τα τραγούδια συνοδεία λατέρνας από το μέρος της πλατείας.
Ο κόσμος βγαίνει στις πόρτες και στα παράθυρα για να δει τους μασκαράδες που ανεβαίνουν προς τη μεριά της θάλασσας τον κεντρικό δρόμο και κατευθύνονται προς την Πλατανιά.[..].
Κάποιος από τους μασκαρεμένους με δυνατή φωνή απαγγέλει στίχους αποκριάτικους που σα θέμα έχουν παπάδες, παπαδιές, επιτρόπους, επιτροπίνες, τσορμπατζίδες και τσορμπατζίνες, διάκους και διακόνισσες, επίσκοπους και δεσποτάδες.
Φτάνουν έξω από τον γκαφενέ «Κυψέλη».
Κάποιος διάταξε το γκαφετζή  να τους τρατάρει από ένα ρακί, νεοφερμένος από την Αμερική βλέπεις και είχε δολλάρια.[..].     

Mμνήμες της τριγλιανής αποκριάς ....

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10