Αποστολέας Θέμα: Πολιτιστικές επισκέψεις ανταλλαξίμων Μουδανιωτών  (Αναγνώστηκε 588 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

  • Moderator
  • ***
  • Συγχαρητήρια
  • -Δώσατε: 0
  • -Λάβατε: 11
  • Μηνύματα: 43
  • Τόπος: nea triglia
  • Επιβράβευση του μέλους απο : 12
  • Φύλο: Γυναίκα
Στις αρχές Ιουλίου δεχθήκαμε την επίσκεψη μελών του Συλλόγου  απογόνων ανταλλαξίμων Μουδανιωτών των οποίων οι γονείς κατάγονταν από την Κρήτη. Κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα  οι πρόεδροι  και τα μέλη του Συλλόγου  ήρθαν σε επαφή με τα Ν.Μουδανιά, τη Ν.Τρίγλια, και την Θεσσαλονίκη. Με τη συνοδεία του αντιδημάρχου των Ν. Μουδανιών κ. Κοσμά Παντάκα επισκέφθηκαν το Λαογραφικό και το αλιευτικό Μουσείο των Ν.Μουδανιών και το σπήλαιο των Πετραλώνων. Επίσης επισκέφθηκαν τους Μικρασιατικούς και Πολιτιστικούς  Συλλόγους Ν. Μουδανιών και Ν.Τρίγλιας όπως προανέφερα.
Τους υποδεχθήκαμε με χαρά και αφού τους προσφέραμε διάφορα κεράσματα , τους ξεναγήσαμε  στο Λαογραφικό-Ιστορικό και στο Αγροτικό μας Μουσείο. Της  ίδιας όμως υποδοχής και φιλοξενίας τύχαμε και εμείς από το Δήμαρχο των Μουδανιών και τον Αντιδήμαρχο Τρίγλιας όταν τους επισκεφθήκαμε λίγες μέρες μετά, στο Δημαρχείο  των Μουδανιών κατά την καθιερωμένη προσκυνηματική εκδρομή μας στην Τρίγλια και στις άλλες αλησμόνητες πατρίδες.  Αποχαιρετηστήκαμε ανταλλάσσοντας τις θερμότερες ευχές  για  τη συνέχεια μια αγαστής  επικοινωνίας.
Το παράρτημα του συλλόγου στη Νέας Τρίγλιας ευχαριστεί θερμά την κυρία Ευστρατία Χατζηκυριάκου, η οποία γνωρίζει τη Τουρκική γλώσσα και βοήθησε και αυτή να συνεννοηθούμε με τους Τούρκους επισκέπτες μας καθώς και τον δημοσιογράφο κο. Yavuz Gerçekç i  για το άρθρο που δημοσίευσε στην εφημερίδα Mudanya για την επίσκεψή τους αυτή αλλά και για το ωραιότατο βίντεο στο οποίο  κατέγραψε αντικείμενα των Μουσείων μας , φωτογραφίες από το οποίο θα δημοσιεύσουμε παρακάτω.

Απόσπασμα από το άρθρο του δημοσιογράφου Yavuz Gerçekçi στην εφημερίδα Mudanya.


Μας έδωσαν πληροφορίες στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν.Τρίγλιας η πρόεδρος, κα Δέσποινα Παρασκευά, η αντιπρόεδρος,  κα Κουφούδη Χαρίκλεια και ο κ. Νίκος Καλπάκης , επί  είκοσι χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου.

Δέσποινα Παρασκευά-Κράνη.
Στην εικονοθήκη (Gallery) έχετε την δυνατότητα,
 να δείτε περισσότερες φωτογραφίες,
 από την δράση του παραρτήματος μας.