Αποστολέας Θέμα: ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΡΙΓΛΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ  (Αναγνώστηκε 686 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

 • Moderator
 • ***
 • Συγχαρητήρια
 • -Δώσατε: 0
 • -Λάβατε: 11
 • Μηνύματα: 43
 • Τόπος: nea triglia
 • Επιβράβευση του μέλους απο : 12
 • Φύλο: Γυναίκα
ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΡΙΓΛΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ
« στις: 04 Νοέμβριος 2015, 12:59:26 πμ »
 • Publish
 • Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες ο Σύλλογος των απανταχού Τριγλιανών και το Παράρτημά του στη Ν.Τρίγλια  πραγματοποίησαν την πολυπόθητη εκδρομή  στη Ραφήνα. Μια εκδρομή πολύ πιο διαφορετική από τις άλλες γιατί στη Ραφήνα μας περίμεναν οι δικοί μας άνθρωποι.

   Στην είσοδο της πόλης μας υποδέχθηκε θερμά ο Δήμαρχος της Ραφήνας ,ο Τριγλιανός  κ.Βασίλειος Πιστικίδης και μας οδήγησε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου των εκεί Τριγλιανών. Μας υποδέχθηκαν η επί 23  χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου κ.Θωμαή Αρβανιτίδου, ο πρώην πρόεδρος της  Ραφήνας και επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου ο Τριγλιανός, κ.Ανδρέας  Κεχαγιόγλου, ο πολυγραφότατος ιατρός κ. Στάθης Δημητρακός , η αξιόλογη κ. Ευγενία Μυτιληναίου, ο αδελφός της Ανδρέας, μέλη του Συλλόγου και πολλοί άλλοι Τριγλιανοί.  Σκηνές συγκινητικές εκτυλίχθηκαν. Συναντήθηκαν συγγενείς, φίλοι, γνωστοί. Πολλοί ζητούσαν πληροφορίες  για τους συγγενείς τους που δεν είχαν λάβει μέρος στην εκδρομή.
  Μας ξενάγησαν στο Πολιτιστικό τους κέντρο ,τη μικρή κιβωτό της πολιτιστικής τους κληρονομιάς ,έγιναν οι χαιρετισμοί ανταλλάξαμε δώρα, γευθήκαμε τα νόστιμα εδέσματα που μας πρόσφεραν με αγάπη και δώσαμε την υπόσχεση να βρισκόμαστε συχνά.
  Το βράδυ μας φιλοξένησε ο Δήμαρχος. Μας προκάλεσε μεγάλη εντύπωση η αγάπη του κ. Πιστικίδη και του ξαδέλφου του κ. Ανδρέα Μυτιληναίου για τη Ν.Τρίγλια. Άλλωστε είχαμε μπροστά μας τους απογόνους του αείμνηστου κ. Α. Πιστικίδη που διέσωσε μέσα  στα βιβλία του την Τριγλεία της Βιθυνίας.

  Η επομένη ημέρα ήταν αφιερωμένη στην Αθήνα. Κατ’ αρχάς επισκεφτήκαμε το Βυζαντινό μουσείο όπου και θαυμάσαμε την εικόνα της Παναγίας Επίσκεψης που έφεραν οι Τριγλιανοι από την πατρίδα τους. Στην συνέχεια  η αξιόλογη ξεναγός μας κ.Χρυσή Βελντούρη  με  λεπτομερή ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολής, στον Ι. Βράχο της Ακρόπολης. στην Αρχαία  Αγορά μας ταξίδεψε αιώνες πριν προκαλώντας μέσα στην ψυχή μας το δέος για τον πολιτισμό των προγόνων μας.

  Η   Κυριακή ήταν ημέρα απόδοση τιμής. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας κάτω από το βλέμμα της  Παντοβασίλισσάς μας, παρακολουθήσαμε το τρισάγιο που έγινε στον τάφο του Φ.Καβουνίδη, του σωτήρα των Τριγλιανών και καταθέσαμε στεφάνια στο μνημείο των  Τριγλιανών προσφύγων.
  Τελευταίος σταθμός, το Δημαρχείο. Μια μεγάλη παρέα όλοι μας. .Γνωρίζουμε τον κΠ.Στρουβέλη, τον κ.Λαζαρή, κ.Μισοκίλη και πολλούς άλλους. Ο Δήμαρχος  και οι δύο πρόεδροι του Συλλόγου κάνουν προτάσεις ακολουθεί συζήτηση , ερχόμαστε κοντά, αισθανόμαστε όμορφα.
  Και τέλος έρχεται η ώρα του αποχαιρετισμού. Τους ευχαριστούμε θερμά και τους προσκαλούμε στην Ν.Τρίγλια .Και η κ.Θωμαή Αρβανιτίδου και ο Δήμαρχος μας υπόσχονται ότι θα ανταποκριθούν. Τους περιμένουμε για να ανταποδώσουμε την φιλοξενία και να διατηρήσουμε το δεσμό αίματος που μας συνδέει.

  Δέσποινα Παρασκευά
  Στην εικονοθήκη (Gallery) έχετε την δυνατότητα,
   να δείτε περισσότερες φωτογραφίες,
   από την δράση του παραρτήματος μας.