Αποστολέας Θέμα: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΣΕ ΝΕΑ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ  (Αναγνώστηκε 3260 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

alekostriglia

 • Επισκέπτης
Το πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ στον Δήμο Τρίγλιας, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, όπως την αλλαγή ονόματος , την έδρα του Δήμου, το χωροταξικό.
Όλα με την ανοικτή συνέλευση των δημοτών μας κατά κάποιο τρόπο ξεπεράστηκαν και έμεινε και συμφωνήθηκε η ονομασία (Νέα Προποντίδα)
Οι Δήμοι που θα ήταν σε αυτό το σχήμα Δήμος Καλλικράτειας Δήμος Μουδανιών, Δήμος Τρίγλιας με έδρα του Δήμου τα Μουδανιά.  Όλα τα ονόματα έχουν ιστορική ονομασία και ήταν  όλα από τον κόλπο τις  Προποντίδας στη Μ.Ασία.
Και περιμέναμε να  καταθέσει  ο υπουργός Κύριος Ρακγούσης το προσχέδιο, όμως είχε άλλη γνώμη και την τελευταία στιγμή άλλαξε την ονομασία του Δήμου από νέα Προποντίδα σε Δήμο Καλλικράτειας – Μουδανιών χωρίς να αναφέρεται πουθενά το όνομα Τρίγλιας.
Όλοι πέσαμε από τα σύννεφα ,είχε τόση ένταση η στιγμή, που ο Δήμαρχος Κύριος Σγουρής, και από την ένταση των ημερών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου με καρδιολογικά προβλήματα, των ευχόμαστε περαστικά και γρήγορα μαζί μας.
Ποιοι είναι αυτοί που είχαν τόση δύναμη να  πείσουν τον υπουργό να αλλάξει  το όνομα του Δήμου, σε μία νύχτα. Ρωτώντας τους βουλευτές τις συμπολίτευσης κανένας δεν ήξερε τίποτα .
Στο κάλεσμα που έκανε ο Δήμος για την Κυριακή 16-5 στην γενική συνέλευση πολιτών με θέμα την ονομασία του Δήμου μας, δεν ήρθε κανένας πολιτικός καμίας παράταξης και κανένας δεν έστειλε ένα Fax για δικαιολογία εκτός του κυρίου Δερβελέγκα.
Θα πρέπει να προσέξουμε από δω και πέρα την συμπεριφορά μας σε όλους τους πολιτικούς από όλες τις παρατάξεις και να τους αποκλίσουμε με τον τρόπο μας από την Τρίγλια γιατί κανείς δεν μας συμπαραστάθηκε στο σοβαρό πρόβλημά μας.
 Στην συνέλευση τοποθετήθηκαν πολλοί συμπατριώτες μας έγινε συζήτηση και αποφασίστηκε να επανέλθει το όνομα Νέα Προποντίδα  η κάποιο όνομα κοινός αποδεκτό και από τους τρεις Δήμους.
Επίσης αποφασίστηκε το κλείσιμο του δρόμου στον κόμβο Τρίγλιας του Εθνικού δρόμου Θεσσαλονίκης Μουδανιών κάθε δύο ώρες.
Επίσης το Δημοτικό συμβούλιο την 15-5 πήρε απόφαση διαμαρτυρίας με κλείσιμο του Δήμου στις 17-5 και αποκλεισμό του ΧΥΤΑ για τις 17 και 18 Μαΐου..

ΚΟΚΚΑΛΑΣ ΑΛΕΚΟΣ                              
SUPER TV ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΡΙΓΛΙΑ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΡΙΓΛΙΑΝΩΝ  16/5/2010

TV ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΓΛΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ Δ.Σ 10-05-2010

TV XALKIDIKH ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΗΣ ΞΑΝΑ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ 21-5-2010

Προς   Τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Τριγλίας


Αγαπητοί συμπατριώτες

Με αφορμή τις θλιβερές εξελίξεις που αφορούν στην αλλαγή του ονόματος του νέου δήμου στα πλαίσια του σχεδίου Καλλικράτης και την επιχειρούμενη <<εξαφάνιση>> του ονόματός μας συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα των δημοτών της Τρίγλιας και ενώνουμε την φωνή μας στις δίκαιες διαμαρτυρίες τους.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά και με αγανάκτηση ότι την ταυτότητα μας που σφυρηλατήσαμε στο καμίνι της   ιστορίας στα νερά της Προποντίδας και διατηρήσαμε μέσα από ανείπωτους διωγμούς δεν θα την ξεπουλήσουμε χάριν κοντόφθαλμων και φθηνών μικροκομματικών συναλλαγών.

Να είστε βέβαιοι ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος οι στόχοι μας ευγενείς και η ακατάλυτη τριγλιανή μας δύναμη θα κατατροπώσει τους <<ξίκηδες>>.

Αναμένουμε τις αποφάσεις σας για να συντονίσουμε τις ενέργειες μας.


Ο πρόεδρος

Αλέξανδρος Ιωάννου Κοκκινίδης
Υποναύαρχος Ιατρός Π.Ν ε.α


alekostriglia

 • Επισκέπτης
Και εγένετο το όνομα αυτού Νέα Προποντίδα. Τρίξανε τα κόκαλα των παππούδων μας και των πατεράδων μας, καθώς και του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, αλλά όλα καλά <<κλείδωσε>> το όνομα.
Αυτό που πρέπει να κάνει τώρα ο Δήμαρχος και το Δ.Σ μέχρι τη λήξη τις θητείας τους είναι να εξασφαλίσουν ένα οικόπεδο για να κτιστεί η εκκλησία του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, μια υποχρέωση στον Άγιο και τους Τριγλιανούς Απανταχού   και οι ονομασίες των δρόμων τις Τρίγλιας, με ονόματα δικά μας γιατί μετά τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα.     

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

 • Administrator
 • *****
 • Συγχαρητήρια
 • -Δώσατε: 121
 • -Λάβατε: 18
 • Μηνύματα: 443
 • Τόπος: Ραφήνα
 • Επιβράβευση του μέλους απο : 26
 • Φύλο: Άντρας
Χαίρομαι που αν και χάνετε το "Νέα Τρίγλια" τουλάχιστον θα υπάρχει το "Προποντίδα" για να μας θυμίζει τον τόποτων προγόνων μας.
Είναι σημαντικό αύριο να αναρωτιούνται τα νέα παιδιά απο που προέρχετε η ονομασία του τόπου που μένουν, ώστε να είναι η πρόφαση για να μάθουν περισσότερα για τους προγόνους των.
Επίσης πολύ καλή η πρόταση σου Αλέκοκαι θα πρέπει να στηριχτεί τα δέοντα για να γεμίσει το χωριό Τριγλιανές ονομασίες και τοπωνύμια.
Μακάρι να γίνει και σε μεγαλύτερο βαθμό και στην Ραφήνα μας.
Όλοι μαζί, μπορούμε να ενημερώσουμε αυτόν τον χρήσιμο χώρο, ώστε να τον έχουν οι νεώτερες γενιές, ως παρακαταθήκη την ιστορία των προγόνων μας.

Αλλά και να γνωριστούμε, αναπτύσοντας γνωριμίες - φιλίες, ενώνοντας κάθε Τριγλιανό Απόγονο.