Αποστολέας Θέμα: Ο ΚΑΦΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΕΤΣΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  (Αναγνώστηκε 1237 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

  • Global Moderator
  • ****
  • Συγχαρητήρια
  • -Δώσατε: 46
  • -Λάβατε: 91
  • Μηνύματα: 316
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Επιβράβευση του μέλους απο : 93
  • Φύλο: Άντρας
Την Δευτέρα, 12η Δεκεμβρίου, Ο Σύλλογος των Απανταχού Τριγλιανών, οργάνωσε μία συνάντηση για καφέ και προσκάλεσε όλους τους Τριγλιανούς, στην παραλία της Αρετσούς στη Θεσσαλονίκη.

Ο χώρος της συνάντησης ήταν η αίθουσα Προποντίδα, μια αίθουσα όμορφα διακοσμημένη με εικόνες, κείμενα και χάρτες από τις αλησμόνητες πατρίδες της Προποντίδας.
Η αίθουσα αυτή παραχωρήθηκε δωρεάν για την εκδήλωση από το Ιστορικό Αρχείο του Προσφυγικού Ελληνισμού (ΙΑΠΕ).

Η προσέλευση των Τριγλιανών, ξεπέρασε τα εκατό άτομα.

Από την Νέα Τρίγλια ήρθε ένα λεοφωρείο με Τριγλιανούς και οι υπόλοιποι ήταν Τριγλιανοί της Θεσσαλονίκης.

Στον καφέ παραβρέθηκαν πολλά παλιά στελέχη του Συλλόγου, με μεγάλη προσφορά προς το Σύλλογο που με την παρουσία τους συγκίνησαν όλους.
Αρχικά, την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του ΙΑΠΕ κ. Σωτήρης Γεωργιάδης (Τριγλιανός στην καταγωγή) που μίλησε για το ΙΑΠΕ και το έργο του.

Στη συνέχεια εκ μέρους του ΔΣ του συλλόγου των Απανταχού Τριγλιανών, μίλησε ο κ, Σακελλαρίδης που αναφέρθηκε στο Σύλλογο, τις δραστηριότητες και τις προοπτικές του.
Κάλεσε όλους του Τριγλιανούς να βρίσκονται στο πλευρό του Συλλόγου ιδιαίτερα σ΄αυτήν την περίοδο της κρίσης που όλοι δοκιμαζόμαστε.

Στη συνέχεια η πρόεδρος του Παραρτήματος του Συλλόγου κα Δέσποινα Παρασκευά-Κράνη, μίλησε για τις ποικίλες δραστηριότητες του Παραρτήματος στη Νέα Τρίγλια.

Τέλος, την συνάντηση χαιρέτησε ο κ. Χρήστος Καλεμκερής, πρόεδρος του ομώνυμου Μουσείου Φωτογραφίας που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Καλεμκερής, διετέλεσε στο παρελθόν αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Τριγλιανών.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ακούστηκε το ηχητικό μήνυμα - χαιρετισμός του προέδρου του Συλλόγου κ. Αλέξανδρου Κοκκινίδη που βρίσκεται το διάστημα αυτό στις ΗΠΑ, προβλήθηκε το βίντεο Παναγία η Επίσκεψη (παραγωγή του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών) και προβλήθηκαν εικόνες από την Τρίγλια Βιθυνίας και από παλαιότερες εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Τέλος, μία μικρή χορωδία από Τριγλιανούς της Νέας Τρίγλιας, τραγούδησαν σκοπούς της αλησμόνητής μας πατρίδας και έψαλλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα της Τρίγλιας.  

Η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή και όλοι απεχώρησαν ευχαριστημένοι και πλήρεις.

Την εκδήλωση οργάνωσαν από το Σύλλογο των Απανταχού Τριγλιανών, οι κυρίες Γκίκογλου Νίκη, Δέσποινα Κοκκαλά, Ανθή Αγεριάδου και ο κ. Βασίλης Σακελλαρίδης