Αποστολέας Θέμα: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 1900" ΣΤΗ Ν.ΤΡΙΓΛΙΑ  (Αναγνώστηκε 1723 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

  • Global Moderator
  • ****
  • Συγχαρητήρια
  • -Δώσατε: 46
  • -Λάβατε: 91
  • Μηνύματα: 318
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Επιβράβευση του μέλους απο : 93
  • Φύλο: Άντρας
Το Σάββατο, 10η Μαρτίου 2012, έγιναν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Απανταχού Τριγλιανών στη Ν. Τρίγλια, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Κωνσταντινούπολη 1900». Η συλλογή των φωτογραφιών της έκθεσης ανήκει στο Μουσείο Φωτογραφίας Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης «Χρήστος Καλεμκερής» και εκτίθεται στο Παράρτημα Ν.Τρίγλιας του Συλλόγου Απανταχού Τριγλιανών. Πρόκειται για φωτογραφίες του βρετανού φωτογράφου Wild που απεικονίζουν τη ζωή στη Κωνσταντινούπολή στις αρχές του 20ου αιώνα.

Στην αρχή της εκδήλωσης, η πρόεδρος του Παραρτήματος του Συλλόγου Απανταχού Τριγλιανών, κα Δέσποινα Παρασκευά Κράνη καλωσόρισε τους παρισταμένους, ευχαρίστησε το Μουσείο Φωτογραφίας και προσωπικά τον πρόεδρό του κ. Χρ. Καλεμκερή (Τριγλιανός στην καταγωγή και διατελέσας αντιπρόεδρος του Συλλόγου στο παρελθόν) για την ευγενική του προσφορά να παρουσιασθεί η έκθεση στη Νέα Τρίγλια.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν στη συνέχεια, ο πατήρ Χρυσόστομος, προϊστάμενος του Ι.Ν. Παντοβασίλισσας Ν. Τρίγλιας, ο βουλευτής Χαλκιδικής κ. Βαγιωνάς, ο δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Μπακογλίδης, ο αντιδήμαρχος Ν. Τρίγλιας κ. Τουμπανέλης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Νέας Προποντίδος κ. Σαπουντζής, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Ν. Προποντίδας κ. Χατεδάκης και το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου κ. Σακελλαρίδης. Στη συνέχεια ο κ. Σταύρος Καλπάκης από το συμβούλιο του Παραρτήματος, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Μουσείου Φωτογραφίας και στο έργο του προέδρου του κ. Καλεμκερή. Κατόπιν, ο κ. Χρήστος Καλεμκερής, εξέφρασε την χαρά του για την διοργάνωση της έκθεσης, στο χώρο του Συλλόγου που επί χρόνια υπηρέτησε και ευχήθηκε κάθε επιτυχία. Οι πολυπληθείς Τριγλιανοί ανταπέδωσαν με ένα θερμό χειροκρότημα και η πρόεδρος τίμησε τον κ. Καλεμκερή με αναμνηστική πλακέτα.

Μετά τις ομιλίες, οι Τριγλιανοί περιηγήθηκαν στις εντυπωσιακές ασπρόμαυρες φωτογραφίες της έκθεσης.
Πολλοί προμηθεύτηκαν το ειδικό λεύκωμα με τις φωτογραφίες του Wild. Άλλοι, έγραψαν τις εντυπώσεις τους για τις φωτογραφίες και την οργάνωση της έκθεσης στο βιβλίο των επισκεπτών. Όλοι δοκίμασαν από τα εδέσματα και τα ποτά που είχε ετοιμάσει το Παράρτημα του Συλλόγου.

Η έκθεση θα διαρκέσει για έναν μήνα και προβλέπεται μεγάλη η προσέλευση κοινού και σχολείων.

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια μπορείτε να δείτε στην ενότητα της Gallery που αναφέρεται στο Σύλλογο Απανταχού Τριγλιανών.