Αποστολέας Θέμα: Πολιτιστικές επισκέψεις ανταλλαξίμων Μουδανιωτών  (Αναγνώστηκε 685 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

  • Moderator
  • ***
  • Συγχαρητήρια
  • -Δώσατε: 0
  • -Λάβατε: 11
  • Μηνύματα: 43
  • Τόπος: nea triglia
  • Επιβράβευση του μέλους απο : 12
  • Φύλο: Γυναίκα
Στις αρχές Ιουλίου δεχθήκαμε την επίσκεψη μελών του Συλλόγου  απογόνων ανταλλαξί μων Μουδανιωτ ών των οποίων οι γονείς κατάγοντα ν από την Κρήτη. Κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα  οι πρόεδροι  και τα μέλη του Συλλόγου  ήρθαν σε επαφή με τα Ν.Μουδανι ά, τη Ν.Τρίγλια, και την Θεσσαλονί κη. Με τη συνοδεία του αντιδημάρ χου των Ν. Μουδανιών κ. Κοσμά Παντάκα επισκέφθη καν το Λαογραφικ ό και το αλιευτικό Μουσείο των Ν.Μουδανι ών και το σπήλαιο των Πετραλώνω ν. Επίσης επισκέφθη καν τους Μικρασιατ ικούς και Πολιτιστι κούς  Συλλόγους Ν. Μουδανιών και Ν.Τρίγλια ς όπως προανέφερ α.
Τους υποδεχθήκ αμε με χαρά και αφού τους προσφέραμ ε διάφορα κεράσματα , τους ξεναγήσαμ ε  στο Λαογραφικ ό-Ιστορικό και στο Αγροτικό μας Μουσείο. Της  ίδιας όμως υποδοχής και φιλοξενία ς τύχαμε και εμείς από το Δήμαρχο των Μουδανιών και τον Αντιδήμαρ χο Τρίγλιας όταν τους επισκεφθή καμε λίγες μέρες μετά, στο Δημαρχείο  των Μουδανιών κατά την καθιερωμέ νη προσκυνημ ατική εκδρομή μας στην Τρίγλια και στις άλλες αλησμόνητ ες πατρίδες.  Αποχαιρετ ηστήκαμε ανταλλάσσ οντας τις θερμότερε ς ευχές  για  τη συνέχεια μια αγαστής  επικοινων ίας.
Το παράρτημα του συλλόγου στη Νέας Τρίγλιας ευχαριστε ί θερμά την κυρία Ευστρατία Χατζηκυρι άκου, η οποία γνωρίζει τη Τουρκική γλώσσα και βοήθησε και αυτή να συνεννοηθ ούμε με τους Τούρκους επισκέπτε ς μας καθώς και τον δημοσιογρ άφο κο. Yavuz Gerçekç i  για το άρθρο που δημοσίευσ ε στην εφημερίδα Mudanya για την επίσκεψή τους αυτή αλλά και για το ωραιότατο βίντεο στο οποίο  κατέγραψε αντικείμε να των Μουσείων μας , φωτογραφί ες από το οποίο θα δημοσιεύσ ουμε παρακάτω.

Απόσπασμα από το άρθρο του δημοσιογρ άφου Yavuz Gerçekçi στην εφημερίδα Mudanya.


Μας έδωσαν πληροφορί ες στο Πολιτιστι κό Κέντρο της Ν.Τρίγλια ς η πρόεδρος, κα Δέσποινα Παρασκευά, η αντιπρόεδ ρος,  κα Κουφούδη Χαρίκλεια και ο κ. Νίκος Καλπάκης , επί  είκοσι χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου.

Δέσποινα Παρασκευά-Κράνη.
Στην εικονοθήκ η (Gallery) έχετε την δυνατότητ α,
 να δείτε περισσότερες φωτογραφί ες,
 από την δράση του παραρτήμα τος μας.