Αποστολέας Θέμα: ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΓΛΙΑΝΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΙΓΛΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Φ.ΚΑΒΟΥΝΙΔΗ  (Αναγνώστηκε 425 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

  • Global Moderator
  • ***
  • Συγχαρητήρια
  • -Δώσατε: 46
  • -Λάβατε: 91
  • Μηνύματα: 318
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Επιβράβευση του μέλους απο : 93
  • Φύλο: Άντρας
Το διήμερο 16 και 17 Νοεμβρίου 2018, τελέστηκε το μνημόσυνο του μεγάλου ευεργέτη των Τριγλιανών, Φίλιππου Καβουνίδη, στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής. Οργανώθηκε από κοινού από το Σύλλογο Απανταχού Τριγλιανών με το Παράρτημα Ν.Τρίγλιας και από το Σύλλογο Τριγλιανών Ραφήνας. 

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας με αρχηγό εκδρομής, τον πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Κική, γέμισαν ένα λεωφορείο και ταξίδεψαν για να παραβρεθούν στο μνημόσυνο. Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία του Φίλιππου Καβουνίδη, εγγονού του μεγάλου ευεργέτη καθώς και του Δημάρχου Βασίλη Πστικίδη.

Μετά την άφιξη του ταξιδιωτών, η πρώτη συνάντηση έγινε στο πνευματικό κέντρο του Συλλόγου Απανταχού Τριγλιανών στη Νέα Τρίγλια όπου τους υποδέχθηκαν οι πρόεδροι Τάσος Μαστρογιάννης (του Συλλόγου) και Σταύρος Μπαμπαροξής (του Παραρτήματος). Υπήρξε ενθουσιασμός και συγκίνηση, όπως συμβαίνει κάθε φορά που σμίγουν συγγενείς, φίλοι και συμπατριώτες. Ο Σύλλογος με το Παράρτημα, προσέφερε, εξαιρετικά εδέσματα για το «καλωσόρισες» στους ταξιδιώτες.

(φωτ. Αλ. Κοκκαλάς)                                                         (φωτ. Αλ. Κοκκαλάς)   (φωτ. Αλ. Κοκκαλάς)


Ο κ. Σακελλαρίδης, ξενάγησε τους Τριγλιανούς στην έκθεση φωτογραφίας «Πορτραίτα Τριγλιανών πριν τη Μικρασιατική καταστροφή». Πολλοί Τριγλιανοί αναγνώρισαν συγγενείς τους στις παλιές φωτογραφίες και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έκθεση. Στην έκθεση παραβρέθηκε και τίμησε με την παρουσία της αντιπροσωπεία της ΟΠΣΕ (Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος) με τον πρόεδρό της κ. Οραήλογλου. Η έκθεση θα μεταφερθεί αργότερα και στη Ραφήνα.


Την επομένη, έγινε το μνημόσυνο του μεγάλου ευεργέτη Φίλιππου Καβουνίδη από τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Προύσας κ. Ελπιδοφόρο, στον Ι. Ν. Παντοβασίλισσας στη Ν. Τρίγλια. Στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια από τις αρχές και τους συλλόγους στον ανδριάντα του μεγάλου ευεργέτη στην πλατεία της Ν. Τρίγλιας. Ακολούθησε καφές στο πνευματικό κέντρο της εκκλησίας, που προσφέρθηκε από τον ιερέα της Ν. Τρίγλιας κ. Χρυσόστομο. Στη συνέχεια, ο  σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ. Ελπιδοφόρος και οι αρχές ξεναγήθηκαν στην έκθεση φωτογραφίας από τον κ. Σακελλαρίδη στο Πνευματικό κέντρο. Ακολούθως, ο πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Τριγλιανών κ. Μαστρογιάννης, προσέφερε γεύμα προς τιμήν του κ. Ελπιδοφόρου, του ζεύγους Καβουνίδη και εκπροσώπων αρχών και φορέων σε ταβέρνα της Ν. Τρίγλιας.

Οι ταξιδιώτες επισκέφθηκαν το σπήλαιο των Πετραλώνων. Το βράδυ έγινε το καθιερωμένο γλέντι με χορό, στο κέντρο Ναυτίλος και προσφέρθηκαν αναμνηστικά εκατέρωθεν. Το γεύμα, η μουσική, και ο χορός κράτησαν μέχρι τις πρωινές ώρες.