- Η Οικία Νικολάου Μυρωδή (προπάππου μου)

 


Χάρτης Τρίγλιας με βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις.Η Οικία Νικολάου Μυρωδή (προπάππου μου)Εργοστασιο επεξεργασίας Ελαιών Βασίλη Γκικάδη
Η Οικία Νικολάου Μυρωδή (προπάππου μου)
Προηγούμενη Φωτογραφία | Επόμενη Φωτογραφία

Σχόλια (0)Περιγραφή: Βάση του διασωθέντ ος κώδικα 424 προικοσυμ φώνων, γνωρίζουμ ε ότι:
Ο προπάππου ς μου από την γραμμή του πατέρα μου,Νικόλαος Προκόπη (Μυρωδής /Μυροδής) την 28 Ιανουαρίο υ 1906 υπογράφει το προικοσύμ φωνο του υιού του Θεολόγου μετά της Ανθής Τυμπανά , κόρης του Αναστασίο υ και της Χαρίκλεια ς Τυμπανά.
Οι γονείς της μέλλουσας νύμφης εκλείπουν από την ζωή. Ο μεν πατέρας της εκτιμάται ότι απεβίωσε  11 έτη πριν από την σύνταξη του προικοσυμ φώνου(1895),η δε μητέρα της απεβίωσε, μετά το 1903, όπου εμφανίζετ αι στο προικοσύμ φωνο 78/50 της κόρης της Ολγας Α.Τυμπανά .
 Την διαδικασί α του προικοσυμ φώνου κινεί με πρωτοβουλ ία της, η ορφανή Ανθή, κάτοικος ενορίας  Παντοβασί λισσας και  αιτεί  την  εις πρώτον γάμον κοινωνία με τον Θεολόγο Ν.Προκόπη (Μυρωδή ή Μυροδή), κάτοικο ενορίας  Αγίου Ιωάννου.
Ο πατέρας του Θεολόγου, δίδει στην νύμφη του, ελαιόκτημ α 70 δένδρων στην θέση Φαομόδι και στον υιό του, το 1/2 της οικίας του, η οποία βρίσκεται στην ενορία Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Η κατοικία συνορεύει μετά των οικιών Βασιλείου Πρίτσου, Λαζάρου Βελισσάρη (παππού), Γεωργίου Ποινιωτίδ ου   και δρόμου. Η  Ανθή φέρει μαζί της ομόλογο των 20 λιρών. Υπογράφου ν, οι δημογέρον τες ,οι μελλόνυμφ οι,  ο πατέρας του νυμφίου Νικόλαος Προκόπης (Μυρωδής/Μυροδής),ο γραμματεύ ς, και ο αρχιμανδρ ίτης Βασίλειος Ιωαννίδης .
Η Ανθή δια της υπογραφής της  φαίνεται να είναι  καλλιγράφ ος.                      
Από την τρία κείμενα Τριγλιανώ ν πρώτης γενεάς, μαθαίνουμ ε ότι η Ανθή, υπήρξε δασκάλα του Δημοτικού σχολείου των Εκπαιδευτ ήριων της Τρίγλιας.(Σταυρος Βελισσάρη ς,Λαζαρος Βελισσάρη ς(υιός) και Αναστάσιο ς Τακάς.  
Ο Θεολόγος είναι εγγράμματ ος.
Ο πατέρας του Θεολόγου γνωρίζει γραφή.
Η κατοικία εντοπίστη κε λόγω της συνεργασί ας της ομάδας μελέτης: Γεράσιμου Αποστολάτ ου, Βασίλη Σακελλαρί δη, Ευγενίας Μυτιληναί ου, Θεοδοσίας Μυρωδή.

Στατιστικά Φωτογραφίας:
Εμφανίσεις: 57
Σύνολο Αγαπημένων: 0 Δείτε ποιο άρεσε περισσότερο
Μέγεθος: 346.41kB
Υψος: 1663 Πλάτος: 2500
Δημοσιεύτηκε από:Μέλος Φόρουμ 19 Αύγουστος 2020, 10:06:47 μμ

Βαθμολογία: Αυτή η εικόνα δεν έχει βαθμολογηθεί ακόμα.
Σύνολο αρέσει: 0
Κοινοποίησε


Κωδικοί σύνδεσης εικόνας
Απευθείας σύνδεσμος
0 Μέλη και 1 επισκέπτηςβλέπουν αυτή την φωτογραφία.Powered by SMF Gallery Pro
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2021, SimplePortal