Αποστολέας Θέμα: ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΡΑΦΗΝΑ  (Αναγνώστηκε 2991 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

alekostriglia

 • Επισκέπτης
ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΡΑΦΗΝΑ
« στις: 06 Ιούνιος 2010, 11:42:35 μμ »
<a href="http://www.youtube-nocookie.com/v/oyq-qblhFMw&amp;hl=el_GR&amp;fs=1&amp;color1=0x006699&amp;color2=0x54abd6" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube-nocookie.com/v/oyq-qblhFMw&amp;hl=el_GR&amp;fs=1&amp;color1=0x006699&amp;color2=0x54abd6</a>

Rafina, Greece

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ;

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

 • Φίλοι Τριγλιανών
 • *
 • Δώστε Συγχαρητήρια
 • -Δώστε: 17
 • -Λαμβάνω: 30
 • Μηνύματα: 195
 • Age: 52
 • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
 • Επιβράβευση του μέλους απο : 36
 • Φύλο: Άντρας
Κάτω στο γυαλό
« Απάντηση #1 στις: 08 Οκτώβριος 2011, 07:43:17 μμ »
Οι εικόνες του βίντεο που είδαμε παραπάνω είναι σχετικά πρόσφατες, τραβηγμέν ες γύρω στο 2009.
Ο φακός περνά διαδοχικά από όλες τις παραλίες της Ραφήνας.
Βλέπουμε πλάνα από την παραλία "Μαρίκες" με το σπίτι που ανήκε στις αδελφές από τις οποίες πήρε το όνομά τους η παραλία. Η παραλία αυτή διατηρεί ακόμα υπολείμμα τα αμμοθινών και βρίσκεται κάτω από τον σημαντικό προϊστορι κό οικισμό του Ασκηταριο ύ, αφημένος στη λήθη του χρόνου τόσο από το Υπουργείο Πολιτισμο ύ, όσο και από τον Δήμο Ραφήνας. Ο οισκισμός, έπειτα από 5500 χρόνια από τότε που δημιουργή θηκε, ανασκάφηκ ε από τον αρχαιολόγ ο Θεοχάρη στη δεκαετία του '50, αλλά από εκεί και πέρα το θέμα ξεχάστηκε και το μόνο που απέμειναν είναι οι ταμπέλες "Προϊστορι κός Οικισμός".
Βλέπουμε πλάνα από το Μπλέ Λιμανάκι, το οποίο βρίσκεται κοντά σχετικά στο λιμάνι της Ραφήνας, κοντά στην κατάληξη ενός ρέματος που συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό καταφύγιο για ζώα και φυτά.
Υπάρχουν ακόμα αρκετά πλάνα από το λιμάνι της Ραφήνας, με τα πλοία να διαδέχοντ αι το ένα το άλλο.
Τα πλοία που περνούν από το λιμάνι δεν είναι κάθε χρόνο τα ίδια και από το στοιχείο μπορεί κανείς να καταλάβει πότε έχουν τραβηχτεί τα πλάνα. Βλέπουμε δεμένα δίπλα-δίπλα δύο πλοία που κλείνουν μία εικοσαετί α στη Ραφήνα, το "Πηνελόπη Α" του Μίμη του Αγούδημου με καπετάνιο τον μοναδικό Καπετάν Κώστα Βελαλόπου λο και το "Superferr y II" που από το φετινό Μάρτη πέρασε στην πλοιοκτησ ία των αδελφών Στεφάνου από την Άνδρο.
Από πλάνα περνά ακόμα το "Highspeed 2" που έχει, πλέον, πλουληθεί στην Ισπανία, ο "Θεολόγος Π" και το "Αρτεμισία".
Η διαδρομή Ασκηταριό-Μαρίκες-Πανόραμα-Πάρκο Καραμανλή-Λιμάνι Ραφήνας-Άγιος Νικόλαος-Μπλε Λιμανάκι-Κόκκινο Λιμανάκι είναι μια εξαιρετικ ά όμορφη διαδρομή, ειδικά αν κάποιος την κάνει με τα πόδια.
Η μυρωδιά των πεύκων, των σχίνων, των αγριόκερδ ων παραμένι πάντα ιδιαίτερη και μεθυστική . Μπορεί η βλάστηκε να θυσιάστηκ ε ανελέητα στο βωμό της οικοπεδοπ οίησης και του συμφέροντ ος, αλλά νησίδες φυσικής βλάστησης παραμένου ν ακόμα. Μακάρι να διατηρηθο ύν, μιας και θα πρέπει να μείνει κάτι που να θυμίζει την  παλιά Ραφήνα.
Και ο Άγιος Νικόλαος, το μικρό εκκλησάκι που χτίστηκε από τον Σόλωνα Κυδωνιάτη, στέκει για πάντα φύλακας-άγγελος της πόλης και του λιμανιού. Στην μικρή πλατεία μπροστά από το εκκλησάκι βρίσκεται και η προτομή του Φίλιππου Καβουνίδη, του ανθρώπου που με τα πλοία του μετέφερε τους τριγλιανο ύς στη Ραφήνα. 

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2021, SimplePortal