Σύλλογοι και φορείς των Απανταχού Τριγλιανών => Α.Ο.Τ Ραφήνας => Μήνυμα ξεκίνησε από: Στάθης Δημητρακός στις 03 Απρίλιος 2012, 11:38:45 μμ

Τίτλος: Μάχη για τη σωτηρία
Αποστολή από: Μέλος Φόρουμ στις 03 Απρίλιος 2012, 11:38:45 μμ
Τα προσφυγόπ ουλα της Τρίγλιας της Προποντίδ ας μαζί με μερικά άλλα Μικρασιατ όπουλα που κατοίκησα ν στη Ραφήνα μετά το 1923 άρχισαν να φτιάχνουν ομάδες ποδοσφαίρ ου. Γύρω στο 1928 είχαν ιδρυθεί τέσσερις ομάδες ποδοσφαίρ ου, οι οποίες ήταν η Ένωση Τριγλίας, η Μικρασιατική, το Βυζάντιο και ο Ατρόμητος. Οι ομάδες αυτές έπαιζαν μεταξύ τους και ως γήπεδα χρησιμοπο ιούσαν τη σημερινή πλατεία της Ραφήνας (την πλατεία, δηλαδή, Νικολάου Πλαστήρα), το σημερινό γήπεδο της Ραφήνας, καθώς και τα αλώνια που βρίσκοντα ν στη θέση της σημερινής οδού Αραφηνίδω ν Αλών και στο τωρινό δημοτικό parking.
     Το 1932, οι ομάδες αυτές συνενώθηκ αν σε ένα σωματείο του οποίου το καταστατι κό εγκρίθηκε από το Πρωτοδικε ίο. Το αναγνωρισ μένο αυτό σωματείο πήρε το όνομα Αθλητική Ποδοσφαιρ ική Ένωσις Τριγλίας Ραφήνας με σύμβολο το τριγλί, δηλαδή το μπαρμπούν ι. Αργότερα μετονομάσ τηκε σε Αθλητικό Όμιλο Τριγλίας με σύμβολο το δικέφαλο αετό (όπως της Α.Ε.Κ.) και κιτρινόμα υρα χρώματα.
   Η ιστορία του Αθλητικού Ομίλου Τριγλίας Ραφήνας παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρο ν. Η ομάδα αγωνίζετα ι σήμερα στον 9ο Όμιλο της Δ’ Εθνικής και κάθε Κυριακή παίζει πραγματικ ά πολύ καλό ποδόσφαιρ ο. Ελπίζουμε όλοι η αγαπημένη μας ομάδα να καταφέρει να κρατηθεί στην Δ’ Εθνική.   
Οι αγώνες που απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήμ ατος είναι με τις ομάδες:
-      τον Α.Ο. Κορωπίου (εντός έδρας),
-   τον Ιωνικό Νικαίας (στη Νίκαια),
-   τον Αήττητο Σπάτων (εντός έδρας),
-   την Ελλάς Ποντίων (στον Κορυδαλλό),
-   τον Αχαρναϊκό (εντός έδρας),
-   τον Κυανού Αστέρα Βάρης (στη Βάρη),
-   τον Εθνικό Πειραιώς (εντός έδρας)
-    την Αθλητική Ένωση Μικρασιατ ική Χίου (στη Χίο).

Η Τρίγλια Ραφήνας, έπειτα από 20 αγώνες, βρίσκεται στην όγδοη θέση της βαθμολογί ας με 27 βαθμούς.
Η μάχη για τη σωτηρία της ομάδας έχει φουντώσει για τα καλά.