Αποστολέας Θέμα: Ο ΚΑΦΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΕΤΣΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  (Αναγνώστηκε 1448 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

  • Global Moderator
  • ****
  • Συγχαρητήρια
  • -Δώσατε: 63
  • -Λάβατε: 99
  • Μηνύματα: 342
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Επιβράβευση του μέλους απο : 101
  • Φύλο: Άντρας
Ο ΚΑΦΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΕΤΣΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
« στις: 20 Δεκέμβριος 2011, 11:27:20 μμ »
Την Δευτέρα, 12η Δεκεμβρίο υ, Ο Σύλλογος των Απανταχού Τριγλιανώ ν, οργάνωσε μία συνάντηση για καφέ και προσκάλεσ ε όλους τους Τριγλιανο ύς, στην παραλία της Αρετσούς στη Θεσσαλονί κη.

Ο χώρος της συνάντηση ς ήταν η αίθουσα Προποντίδ α, μια αίθουσα όμορφα διακοσμημ ένη με εικόνες, κείμενα και χάρτες από τις αλησμόνητ ες πατρίδες της Προποντίδ ας.
Η αίθουσα αυτή παραχωρήθ ηκε δωρεάν για την εκδήλωση από το Ιστορικό Αρχείο του Προσφυγικ ού Ελληνισμο ύ (ΙΑΠΕ).

Η προσέλευσ η των Τριγλιανώ ν, ξεπέρασε τα εκατό άτομα.

Από την Νέα Τρίγλια ήρθε ένα λεοφωρείο με Τριγλιανο ύς και οι υπόλοιποι ήταν Τριγλιανο ί της Θεσσαλονί κης.

Στον καφέ παραβρέθη καν πολλά παλιά στελέχη του Συλλόγου, με μεγάλη προσφορά προς το Σύλλογο που με την παρουσία τους συγκίνησα ν όλους.
Αρχικά, την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του ΙΑΠΕ κ. Σωτήρης Γεωργιάδη ς (Τριγλιανό ς στην καταγωγή) που μίλησε για το ΙΑΠΕ και το έργο του.

Στη συνέχεια εκ μέρους του ΔΣ του συλλόγου των Απανταχού Τριγλιανώ ν, μίλησε ο κ, Σακελλαρί δης που αναφέρθηκ ε στο Σύλλογο, τις δραστηριό τητες και τις προοπτικέ ς του.
Κάλεσε όλους του Τριγλιανο ύς να βρίσκοντα ι στο πλευρό του Συλλόγου ιδιαίτερα σ΄αυτήν την περίοδο της κρίσης που όλοι δοκιμαζόμ αστε.

Στη συνέχεια η πρόεδρος του Παραρτήμα τος του Συλλόγου κα Δέσποινα Παρασκευά-Κράνη, μίλησε για τις ποικίλες δραστηριό τητες του Παραρτήμα τος στη Νέα Τρίγλια.

Τέλος, την συνάντηση χαιρέτησε ο κ. Χρήστος Καλεμκερή ς, πρόεδρος του ομώνυμου Μουσείου Φωτογραφί ας που εδρεύει στη Θεσσαλονί κη.
Ο κ. Καλεμκερή ς, διετέλεσε στο παρελθόν αντιπρόεδ ρος του Συλλόγου των Τριγλιανώ ν.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ακούστηκε το ηχητικό μήνυμα - χαιρετισμ ός του προέδρου του Συλλόγου κ. Αλέξανδρο υ Κοκκινίδη που βρίσκεται το διάστημα αυτό στις ΗΠΑ, προβλήθηκ ε το βίντεο Παναγία η Επίσκεψη (παραγωγή του Βυζαντινο ύ και Χριστιανι κού Μουσείου Αθηνών) και προβλήθηκ αν εικόνες από την Τρίγλια Βιθυνίας και από παλαιότερ ες εκδηλώσει ς του Συλλόγου.

Τέλος, μία μικρή χορωδία από Τριγλιανο ύς της Νέας Τρίγλιας, τραγούδησ αν σκοπούς της αλησμόνητ ής μας πατρίδας και έψαλλαν τα χριστουγε ννιάτικα κάλαντα της Τρίγλιας.  

Η ατμόσφαιρ α ήταν ζεστή και όλοι απεχώρησα ν ευχαριστη μένοι και πλήρεις.

Την εκδήλωση οργάνωσαν από το Σύλλογο των Απανταχού Τριγλιανώ ν, οι κυρίες Γκίκογλου Νίκη, Δέσποινα Κοκκαλά, Ανθή Αγεριάδου και ο κ. Βασίλης Σακελλαρί δης
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Δεκέμβριος 2011, 01:40:25 μμ από triglianos »