ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ- ΜΑΡΚΟ Σάββατο 16/3/19 (4μ.μ)

Ξεκίνησε από Στάθης Δημητρακός, 13 Μαρτίου 2019, 11:12:02 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Στάθης Δημητρακός

   Το Σάββατο 16/3/2019 και ώρα 4μ.μ στο Δημοτικό Γήπεδο  Ραφήνας  η Τρίγλια Ραφήνας αντιμετωπίζει την ομάδα  ΜΑΡΚΟ Μαρκοπούλου. 
Ο Γ.Σ.ΜΑΡΚΟ Γυμναστικός Σύλλογος Μαρκο-Μαρκοπούλου, ιδρύθηκε  το 1927,με χρώματα πράσινα-άσπρα και έμβλημα πράσινο αμπελόφυλλο .
Παλιά συμμετείχε στο θεσμό του κυπέλλου Μεσογείων . Διακρινόταν στα πρωταθλήματα ΕΠΣΑ και κατέκτησε κύπελλο 1994. Έλαβε μέρος για πολλά χρόνια στις διοργανώσεις Δ και Γ Εθνικής.
Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στα πρωταθλήματα  ΕΠΣΑΝΑ. 
   Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος Μαρκο-Τρίγλια Ραφήνας 2-0 . Ήρωας αναδείχτηκε ο βετεράνος τερματοφύλακας της Μαρκο Κύρκος, που έπαιξε αρκετά χρονιά με τα χρώματα της Τρίγλιας Ραφήνας. Έπιανε τα άπιαστα  και πέναλτι .
Στην 23η αγωνιστική του  πρωταθλήματος η Μαρκο είναι επικεφαλής της βαθμολογίας με 55 βαθμούς και ακολουθεί  ο Κυανούς Αστέρας Βάρης με 44 βαθμούς.  Η Τρίγλια Ραφήνας είναι στην 5η θέση με 34 βαθμούς .
  Η πόλη του Μαρκόπουλου είναι στη καρδιά των Μεσογείων,ήταν και εξακολουθεί να είναι ένας μεγάλος κήπος και αμπελώνας, με ονομαστά κρασιά ευρείας κατανάλωσης από σαββατιανό σταφύλι,ελιές, φιστικιές κ.α. Η μικρή απόσταση από την Αθήνα καθιστούσε την περιοχή τροφοδότη της πολλών ειδών προϊόντων που παράγονταν εκεί αμπελοκαλλιέργεια αποτελούσε από τα παλιά χρόνια βασική απασχόληση των κατοίκων.
Οι κάτοικοι του Μαρκόπουλου (Αρβανίτες) εγκαταστάθηκαν στην περιοχή περί τον 14ο αιώνα. Το Μαρκόπουλο με την ανάπτυξή σε πόλη κατά τον 20 αιώνα παρουσιάζει θαυμάσια ρυμοτομία και εξέλιξη, παράλληλα διατηρεί πολλά στοιχεία του παρελθόντος. Χαρακτηριστικά είναι τα λεγόμενα «καμαρόσπιτα», ιδιαίτερη παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών. Υπάρχουν επίσης νεοκλασικά οικοδομήματα, ιδίως δημόσια κτίρια του τέλους του 19ου αιώνα. Ενδιαφέρον έχουν οι βυζαντινοί και μεταβυζαντινοί ναοί της περιοχής. Επίνειο είναι ο Πόρτο Ράφτης που απέχει 10 χλμ. από την πόλη.

Στάθης Δημητρακός

ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ -ΜΑΡΚΟ  2-1.Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ