Η ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Ξεκίνησε από Στάθης Δημητρακός, 20 Δεκεμβρίου 2012, 10:58:03 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Στάθης Δημητρακός

Την Κυριακή 23/12/12 και ώρα 3μ.μ. η Τρίγλια Ραφήνας αγωνίζεται με το
Κερατσίνι.
Ο ΑΠΟ Κερατσίνι ιδρύθηκε το 1926 , έχει χρώματα κόκκινα- μαύρα και  στο έμβλημα του μέσα περιέχεται και το πρόσωπο του ήρωα της Επανάστασης του 1821 Γεώργιου Καραϊσκάκη.
Έχει έδρα  το Δημοτικό Στάδιο Κερατσινίου «Παναγιώτης Σαλπέας» που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Σχιστού (Εθνικής Αντιστάσεως) στο Κερατσίνι. Η χωρητικότητα του είναι  περίπου 1000 θεατές. Η  κερκίδα  βρίσκεται κατά μήκος της Λεωφόρου Σχιστού. Από το 2001 έχει πάρει το όνομα του τεράστιου σε προσφορά στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο, πρώην προέδρου της ΕΠΣΠ, Παναγιώτη Σαλπέα.
Ο ΑΠΟ Κερατσίνι  ανέβηκε για πρώτη φορά το 1991  στην Δ' Εθνική και το 1994 στη Γ Εθνική. Το 1994 φθάνει στον τελικό κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος και χάνει στα πέναλτι (5-4) από τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας. Το 1997 ανεβαίνει ξανά στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία και παίζει μέχρι το 2000. Το 2004 ανέβηκε και πάλι στη Γ' Εθνική όπου έπαιζε μέχρι το 2006.  Από το 2006 μέχρι και σήμερα αγωνίζεται στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα (Δ' Εθνική).  Έχει κατακτήσει 4 φορές το κύπελλο Πειραιά.
Το Κερατσίνι βρίσκεται στα ΒΔ του Πειραιά, ανάμεσα στον Πειραιά, την Δραπετσώνα, το Πέραμα, την Νίκαια και τη θάλασσα (όρμος Αγίου Γεωργίου). Ο πυρήνας του αρχικού συνοικισμού ήταν Μικρασιάτες πρόσφυγες. Το 1827 στην περιοχή του Κερατσινίου ο Καραϊσκάκης αντιμετώπισε νικηφόρα τον Κιουταχή.

Στάθης Δημητρακός


Η Τρίγλια Ραφήνας πέρασε νικηφόρα από το Κερατσίνι. Κέρδισε την ομώνυμη ομάδα στην έδρα της με σκορ 1-0. Η νίκη αυτή δίνει μια βαθμολογική σταθερότητα.