"Στο φόρουμ μας, αναρτούμε ενημερωτικά θέματα, σχετικά με την ιστορία των Τριγλιανών προγόνων μας, για την ενημέρωση σας,
αφήνοντας ταυτόχρονα μία παρακαταθήκη πληροφοριών, για τις επόμενες γενιές."

Τριγλιανό Χρονικό, ένα βιβλίο από επιστολές του Αλ. Μουμτζή.

Ξεκίνησε από triglianos - admin foroum, 27 Σεπτεμβρίου 2016, 07:55:52 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

triglianos - admin foroum

triglianos - admin foroum

Υπάρχουν πατριώτες, που κάνουν μεγάλες προσπάθειες και με πολύ αγάπη, αναζητούν και βρίσκουν, σπουδαία ιστορικά στοιχεία, που αφορούν τον τόπο των προγόνων μας.
Ένας από αυτούς, είναι και ο Βασίλης ο Σακελλαρίδης.
Μετά από πολύ αγώνα, που κράτησε για αρκετά μεγάλο διάστημα, κατόρθωσε και μας έκανε γνωστό, το "Τριγλιανό Χρονικό", ένα βιβλίο του ἈΑνδρέα Στ. Χελιώτη, που έχει συγκεντρώσει επιστολές του πατριώτη, Αλέξανδρου Μουμτζή που του έστελνε κάθε βδομάδα από την Τρίγλια ο πατέρας του, Χριστόφορος Μουμτζής.


Μπορείτε, να κατεβάσετε και να διαβάσετε, το Τριγλιανό Χρονικό, από το φόρουμ μας πατώντας την εικόνα.

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα του Βιβλίου, Ἀνδρέα Στ. Χελιώτη

Γεννήθηκε στον Πειραιά από γονείς Υδραϊκής καταγωγής, ο πατέρας του ήταν πλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού.

Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπι- στήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στις Η.Π.Α., στο Philips University της Οκλαχόμα, όπως επίσης και στο Andover Newton Theological School στην Βοστώνη της Μασαχουσέτης.  Ήταν κάτοχος διδακτορικού (PhD) από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα στην Θρησκειολογία – Ιστορία Θρησκευμάτων.   
Ανδρέας Στυλιανού Χελιώτης

Από πολύ νωρίς δίδασκε σε κατηχητικά σχολεία διαφόρων εκκλησιαστικών ενοριών του Πειραιά.  Μετέπειτα δίδαξε στην Ελληνογαλλική Σχολή Αρρένων «Αγ. Παύλος» (St. Paul), καθώς και στο Ελληνικό Κοινοτικό Σχολείο στην Τρίπολη της Λιβύης.

Διετέλεσε μόνιμος υπάλληλος στα υπουργεία Προεδρίας και Εξωτερικών, όπου για περίπου 15 χρόνια υπηρέτησε στην Ελληνική Πρεσβεία στην Μόσχα της Ρωσσίας.

Για χρόνια ασχολήθηκε με την Ιεραποστολή στην Άπω Ανατολή, ιδιαίτερα με την Κορέα, συνέτασσε δε και επιμελείτο την έκδοση του τριμηνιαίου Δελτίου του Πατριαρχικού Ιδρύματος Ιεραποστολής, του οποίου μάλιστα διετέλεσε Γεν. Γραμματέας επί σειρά ετών, δραστηριότητες τις οποίες με ζήλο υποστήριζε έως τις τελευταίες του ημέρες.

Ήταν έγγαμος με την Μαρίκα Χελιώτη, με την οποίαν απέκτησαν ένα τέκνο, τον Στυλιανό-Ευάγγελο.
Όλοι μαζί, μπορούμε να ενημερώσουμε αυτόν τον χρήσιμο χώρο, ώστε να τον έχουν οι νεώτερες γενιές, ως παρακαταθήκη την ιστορία των προγόνων μας.

Αλλά και να γνωριστούμε, αναπτύσοντας γνωριμίες - φιλίες, ενώνοντας κάθε Τριγλιανό Απόγονο.