ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΕΙΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΓΛΙΑΝΩΝ (Aλφαβητική κατάταξη Μ έως Ο)

Ξεκίνησε από Στάθης Δημητρακός, 13 Ιουλίου 2009, 01:51:58 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Στάθης Δημητρακός

ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΕΙΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΓΛΙΑΝΩΝ   Συλλογή: Στάθης Δημητρακός (αλφαβητική κατάταξη-γράμμα Μ)Μ' αυτό το πλευρό να κοιμάσαι Μ' έγινε κολλιτσίδαΜ' έγινε στενός κορσέςΜ' έγινε τσάμικος ταμπάκοςΜ' έγινε τσιμπούρι Μ' έκανες τη γκαρδιά μπαξέ Μ' ένα σμπάρο δυο τριγώνια Μ' έπεσε ο κλήροςΜ' έπιασε κότσοΜ' έπρηξε το τζιέρι Μ' έστησε...
Κάνετεείσοδοήγίνετε μέλοςγια να δείτε περισσότερα...

Στάθης Δημητρακός

ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΕΙΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΓΛΙΑΝΩΝ   Συλλογή: Στάθης Δημητρακός (αλφαβητική κατάταξη-γράμμα Ν)Ν΄ αγιάσει το στόμα σου (ευχή)Να 'σαι καλά τον Αύγουστο που είναι παχειές οι μύγες  Να βγαίνει ο επιούσιοςΝα καμωθείς και να σκάσειςΝα κούσει ντη βοή ντου Να λέμε και του στραβού το δίκιοΝα με τρυπήσεις ντη μύτη...

Στάθης Δημητρακός

ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΕΙΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΓΛΙΑΝΩΝ    Συλλογή: Στάθης Δημητρακός (αλφαβητική κατάταξη-γράμμα Ξ)Ξανά μανά παντρέματαΞέμεινε στον άσσοΞένος κώλος, εκατό ξυλιέςΞένος πόνος, ξένα δάκρυαΞεραίνει το σκατό του Ξεραίνομαι απέ τα γέλιαΞέρει ο βλάχος τι είναι το σφουγγάτο; Ξέρει το μάθημα νεράκι (ή απόξω κι ανακατωτά)Ξέρεις να κλέψεις; Ξέρω. Ξέρεις να κρύψεις;...

Στάθης Δημητρακός

ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΕΙΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΓΛΙΑΝΩΝ   Συλλογή: Στάθης Δημητρακός (αλφαβητική κατάταξη-γράμμα Ο)Ο Άγιος Φανούριος φανερώνειΟ Αδάμ, ο Αδάμ, ο Αδάμ αμήν ΑδάμΟ αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω Ο άντρας μου βασιλιάς, εγώ βασίλισσα. Η αδερφός μου βασιλιάς, εγώ τίποταΟ αποθανών δεδικαίωταιΟ βασιλιάς μας είναι τρανός; Ναι!! Τον αχερώνα μας...