ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Α.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ - Α.Ο. ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 26/8/2023

Ξεκίνησε από Στάθης Δημητρακός, 22 Αυγούστου 2023, 08:06:07 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Στάθης Δημητρακός

Το Σάββατο 26/8/23 η Τρίγλια Ραφήνας αντιμετωπίζει σε φιλικό αγώνα στο Δημοτικό Γήπεδο Ραφήνας τον Α.Ο Χαϊδαρίου.


Ο Α.Ο ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Ο Αθλητικός Όμιλος Χαϊδαρίου, έχει επίσημο έτος ίδρυσής το 1937.
Φέτος αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της  Γ' Εθνικής Κατηγορίας  με έδρα το Δημοτικό Γήπεδο Χαϊδαρίου «Τάκης Χαραλαμπίδης» χωρητικότητας 600 θεατών.

 Τα χρώματα της ομάδας είναι μπλε και το κόκκινα. Το 1958 ο Α.Ο. Χαϊδαρίου αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Αθηνών. Το 1986  ανέβηκε για πρώτη φορά στη Δ΄ Εθνική, ενώ το 1990 κατέκτησε το πρωτάθλημα και ανέβηκε για πρώτη φορά στη Γ'Εθνική. Ο Α.Ο Χαϊδαρίου εχει παρουσίες στα Πρωταθλήματα Δ' Εθνική(13), Γ 'Εθνική(9),Β Εθνική (3) .Διακρίσεις : Δ' Εθνική (2) Πρωταθλήματα, Α'ΕΠΣΑ(3),Β' ΕΠΣΑ(1),Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας(1), Κύπελλο ΕΠΣΑ (1).
ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ
 Το Χαϊδάρι είναι αστική περιοχή και Δήμος του Δυτικού Τομέα Αθηνών. Οι πρώτοι κάτοικοι του Χαϊδαρίου ήταν Μικρασιάτες πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Βρίσκεται κοντά στο όρος Αιγάλεω, νοτιοανατολικά της Ελευσίνας . Κοντά στο Χαϊδάρι βρίσκεται το άλσος του Δαφνίου και η βυζαντινή Μονή Δαφνίου. Σημαντικά σημεία της πόλης, το Παλατάκι το και ο Διομήδειος Βοτανικός Κήπος του ΕΚΠΑ που εκτείνεται σε 1.500 στρέμματα. Χαρακτηριστικά της περιοχής είναι το Στρατόπεδο, όπως και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Στη διάρκεια του Αγώνα του 1821 στη γύρω περιοχή του Χαϊδαρίου έγιναν δύο μάχες με χρονική διαφορά μόλις δύο ημέρες η πρώτη στις 6 Αυγούστου 1826 και η δεύτερη στις 8 Αυγούστου του ίδιου έτους όπου ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και ο Φαβιέρος αντιμετώπισαν τον Κιουταχή. Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή εγκαταστάθηκαν στην περιοχή οικογένειες Μικρασιατών από τη Νέα Φώκαια, το Τσακμακλί Σμύρνης και άλλες περιοχές της Μικράς Ασίας.
Οι Μικρασιάτες έκτισαν τον Ναό της Παναγίας και μετέφεραν σε αυτόν τις εικόνες που διαφύλαξαν ως κειμήλια από τη Νέα Φώκαια της Μικράς Ασίας. Ο ναός αφιερώθηκε στην Παναγία σε ανάμνηση του Ναού της Νέας Φώκαιας της Μικράς Ασίας, αλλά καθιερώθηκε να τιμάται και η εορτή των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που είχαν στο Τσακμακλί της Μικράς Ασίας.

Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δημιουργήθηκε στο Χαϊδάρι από τα SS ένα από τα σκληρότερα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Εκεί, μεταξύ πολλών άλλων φυλακίστηκε και ο Τριγλιανος Ναπολέων Σουκαντζίδης, ένας από τους διακόσιους που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.
Το Χαϊδάρι διαθέτει πλήθος μνημείων αφιερωμένων στην μνήμη σημαντικών ανθρώπων.

Το μνημείο του πατριώτη μας  Χρυσοστόμου Μητροπολίτη Σμύρνης(κατά κόσμον Χρυσόστομος Καλαφάτης)είναι μία μαρμάρινη στήλη με την προτομή του Χρυσοστόμου και δίπλα, δύο μαρμάρινες επιγραφές με τα ονόματα των πρώτων προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στο Χαϊδάρι, προερχόμενων από τη Σμύρνη το 1924. Το έργο λαξεύτηκε το 1970 με δαπάνες του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Νεοφωκαιαίων προς τιμήν των σφαγιασθέντων αδελφών τους κατά την περίοδο 1914-1922.


Στάθης Δημητρακός

ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 26/8. ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΟ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΣΤΙΣ 6.30 Μ.Μ