ΜΕ ΤΟΝ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟ ΣΤΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 26/11, ΩΡΑ 3 μ.μ.

Ξεκίνησε από Στάθης Δημητρακός, 22 Νοεμβρίου 2023, 08:14:16 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Στάθης Δημητρακός

Την Κυριακή 26/11/2023 και ώρα 3 μμ. η Τρίγλια Ραφήνας αντιμετωπίζει τον ΑΟ Αχαρναϊκό, στις Αχαρνές[Μενίδι] στο Δημοτικό Γήπεδο .- 12 Αγωνιστική. Ο Αχαρναϊκός βρίσκεται στην3η θέση της βαθμολογίας με 24 βαθμούς και η Τρίγλια Ραφήνας στην 6η με 16 βαθμούς.


Ο Α.Ο ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ

Ο Αχαρναϊκός ιδρύθηκε το 1939.  Έμβλημα του συλλόγου είναι το τριφύλλι και έχει χρώματα το πράσινο και το άσπρο. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στα εθνικά πρωταθλήματα Β',Γ', Δ' Κατηγορίας.
Από τη σεζόν 2020-21 αγωνίζεται στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣΑΝΑ. Έδρα του αποτελεί το Δημοτικό Γήπεδο Αχαρνών 4.500 θεατών με φυσικό χλοοτάπητα,  Η ιστορία του συλλόγου ξεκινά το 1939 όπου δημιουργείται ο «Πάνθηρας Μενιδίου». Το 1957 οι άνθρωποι του συλλόγου έχοντας επιθυμία τη συμμετοχή του στα επίσημα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Αθηνών, αποφάσισαν και συμφώνησαν στην απορρόφηση του καταστατικού και της ονομασίας του σωματείου «Υπεροχή Νεαπόλεως» των Εξαρχείων, η οποία και έλαβε χώρα στις 1 Σεπτεμβρίου του 1957. Στις 22 Φεβρουαρίου του 1959 η «Υπεροχή Νεαπόλεως» πλέον, μετονομάστηκε σε «Υπεροχή Μενιδίου» . Το 1961  μετονομάστηκε σε «Αχαρναϊκός Α.Ο.» την οποία ονομασία φέρει έκτοτε.
 
ΟΙ ΑΧΑΡΝΕΣ [το Μενίδι]

Οι Αχαρνές, αποτελούν περιοχή της Ανατολικής Αττικής, 12 χλμ. βόρεια του κέντρου της Αθήνας. Ήταν ένας από τους αρχαίους δήμους της Αθήνας, υπό την ονομασία Αχαρναί, που ανήκε στην Οινηίδα φυλή. Οι κάτοικοι του ήταν θέμα στην κωμωδία του Αριστοφάνη Αχαρνής, η οποία διδάχθηκε το 425 π.Χ.
Στις Αχαρνές βρίσκεται θολωτός μυκηναϊκός τάφος του 13ου π.Χ. αιώνα, για την Αττική, ο οποίος σώζεται σε αρκετά καλή κατάσταση και τα ευρήματα του εκτίθενται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο  Επίσης υπάρχει αρχαιολογική συλλογή που στεγάζει ευρήματα από ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή αλλά και η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία, με πλούσια εκθέματα λαϊκού πολιτισμού των νεότερων χρόνων.
Σύμφωνα με σχετικές έρευνες στους πρόποδες της Πάρνηθας έχει ανακαλυφθεί και ο τάφος του αρχαίου τραγικού ποιητή Σοφοκλή. Τον Φεβρουάριο του 2007, ανασκαφή έφερε στο φως το αρχαίο θέατρο του Δήμου Αχαρνών που χρονολογείται από τον 4ο π.Χ. αιώνα.
Ο Δήμος Αχαρνών, ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους της Αττικής στους νότιους πρόποδες της Πάρνηθας, και σε πληθυσμό είναι 4ος μεγαλύτερος της Αττικής και 12ος σε ολόκληρη τη χώρα.   


12η Αγωνιστική

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ – Α.Ο ΑΤΛΑΝΤΙΣ
ΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ - ΠΑΟ ΚΟΡΩΠΙ 1903
ΘΗΣΕΑΣ Ν.ΜΑΚΡΗΣ -Α.Ο  ΑΝΟΙΞΗΣ
ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ - ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ
Α.Ο ΚΕΡΑΤΕΑΣ – Α.Ο ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ -Α.Ο ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
ΠΑΛΛΑΥΡΕΩΤΙΚΟΣ – Α.Ο ΑΡΤΕΜΙΣ                  

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

13η Αγωνιστική
ΠΑΟ ΚΟΡΩΠΙ 1903 - ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ
ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ
Α.Ο ΑΝΟΙΞΗΣ - ΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ
ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΘΗΣΕΑΣ Ν,ΜΑΚΡΗΣ
Α.Ο ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ
Α.Ο ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ - ΑΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
Α.Ο ΑΡΤΕΜΙΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Α.Ο ΑΤΛΑΝΤΙΣ - ΠΑΛΛΑΥΡΕΩΤΙΚΟΣ                  






























Στάθης Δημητρακός