Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΕΠΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΟΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

Ξεκίνησε από Στάθης Δημητρακός, 19 Φεβρουαρίου 2024, 12:34:21 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Στάθης Δημητρακός

Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΕΠΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΟΒΑΣΣΙΛΙΣΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ   Στο τέλος του 1945 ήρθε στη Ραφήνα ο Αρχιμανδρίτης Στέφανος Πέππας ως εφημέριος στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Παντοβασίλισσας.   Καταγόταν από το Πάνακτο, μικρό αρβανίτικο ορεινό χωριό της Βοιωτίας, ένα από τα...
Κάνετεείσοδοήγίνετε μέλοςγια να δείτε περισσότερα...

Μάκης Αποστολάτος

Αγαπητέ Στάθη, θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετική παρουσίαση όχι μόνο του π. Στέφανου αλλά και της Παντοβασίλισσας με το πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Ευγενία Μυτιληναίου

Μπράβο Στάθη! Με συγκίνησες! Ο π. Στέφανος είχε βαφτίσει και μένα και τον αδελφό μου! Είχε πείσει τότε τον νουνό μας να δώσει τα σίδερα για τον τρούλο, στην βάφτιση μου και τσιμέντα στη βάφτιση του αδελφού μου. Πάντα άκουγα επαινετικά λόγια για αυτόν, από τη γιαγιά Αναστασία Β. Πιστικίδου...

Στάθης Δημητρακός

Αγαπητή μου Ευγενία, κυρία Καθηγήτρια,
και εσύ με συγκίνησες! Σε ευχαριστώ πολύ.
Στα θυρανοίξια ήμουν και εγώ εκεί.
Όπως γράφω, ο πάτερ Στέφανος δεν ήταν εκεί.
Το έργο του έμεινε στη μνήμη μας.
Θερμούς χαιρετισμούς!
Στάθης Δημητρακός 

Βασίλης Σακελλαρίδης

Αγαπητέ Στάθη συγχαρητήρια. Πολύ ενδιαφέρον το κείμενο με άμεση συχέτιση με την ιστορία της Ραφήνας. Εξαιρετική τεκμηρίωση και παρουσίαση!

Μαϊόπουλος Κυριάκος

Αγαπητοί φίλοι,με αφορμή την ανάρτηση του κ. Στάθη Δημητρακού, έπειτα απο την εξάχρονη διακονία μου ως εκκλησιαστικός επίτροπος και ταμίας στον Ι.Ν Παναγίας Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα και με την ευκαιρία συγγραφής ενός "βιβλίου" με την ιστορία της ανέγερσης του ιερού ναού, Θα ήθελα και εγώ, δημόσια να εκφράσω τις ειλικρινείς...