Αποστολέας Θέμα: ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ. ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΤΙΣΕ Ο ΑΓ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ  (Αναγνώστηκε 1504 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

  • Global Moderator
  • ****
  • Συγχαρητήρια
  • -Δώσατε: 63
  • -Λάβατε: 99
  • Μηνύματα: 342
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Επιβράβευση του μέλους απο : 101
  • Φύλο: Άντρας
Το Παράρτημα της Νέας Τρίγλιας του Συλλόγου των Απανταχού Τριγλιανώ ν, οργάνωσε ημερήσια εκδρομή στην πόλη της Δράμας, την 29η Δεκεμβρίο υ 2011.

Ο γιατρός κ. Βασιλείου από τη Δράμα, (γνωστός στους Τριγλιανο ύς από την εντυπωσια κή ομιλία του για τον Άγιο Χρυσόστομ ο, στα “Χρυσοστόμια”, αλλά και ως συγγραφέα ς της βιογραφία ς του Αγίου Χρυσοστόμ ου) ανέλαβε να μας ξεναγήσει στα μέρη όπου έδρασε αλλά και στα σχολεία που έκτισε για την μόρφωση των ελληνοπαί δων ο Άγιος Χρυσόστομ ος ως Μητροπολί της Δράμας την περίοδο 1902-1909.

Επισκεφθή καμε και ξεναγηθήκ αμε στο σχολείο του ιστορικού Δοξάτου, στο σχολείο και στον πολιτιστι κό σύλλογο της Χωριστής (Τσατάλτζα), στα εκπαιδευτ ήρια Δράμας και στην υπό ανέγερση εκκλησία του Αγίου Χρυσοστόμ ου. Σε κάθε ένα από τα σχολεία, ήρθαν οι διευθυντέ ς (αν και ήταν περίοδος διακοπών) και με πολύ θέρμη, μας ξενάγησαν στους χώρους. Στην εκκλησία μας μίλησε ο ιερέας που αντικαθισ τούσε τον Μητροπολί τη Δράμας  που απουσίαζε σε ταξίδι. Σημαντική ήταν και η παρουσία του προέδρου και αντιπροέδ ρου του Μικρασιατ ικού Συλλόγου της Δράμας που μας μίλησαν για τις δραστηριό τητες του Συλλόγου και τις συχνές επισκέψει ς του Συλλόγου στην Τρίγλια Βιθυνίας.

Όλοι οι οικοδεσπό τες μίλησαν με σεβασμό και εκτίμηση για τον Άγιο Χρυσόστομ ο και το σημαντικό τατο έργο του στην περιοχή ενώ ήταν φανερή η πρόθεσή τους να μας ευχαριστή σουν με κάθε τρόπο. Αντηλλάγη σαν αναμνηστι κά δώρα.

Μετά το γεύμα, ο περίπατος στην Ονειρούπο λη της Δράμας έκλεισε την ωραία εκδρομή μας στην Δράμα και το πούλμαν αναχώρησε για την Νέα Τρίγλια, με μια στάση στην Θεσσαλονί κη για τους λίγους Τριγλιανο ύς της Θεσσαλονί κης που συμμετείχ αν στην εκδρομή.

Αξίζουν τα εύσημα στην πρόεδρο και στα μέλη του Παραρτήμα τος για την τόσο επιτυχημέ νη εκδρομή και στους οικοδεσπό τες για την αγάπη με την οποία δέχθηκαν τους Τριγλιανο ύς.
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Δεκέμβριος 2011, 07:40:49 μμ από Basil »