Γεώργιος Υδραίος (Φράγγος)

Ξεκίνησε από Παναγιώτης Στρούβελης, 28 Σεπτεμβρίου 2012, 08:05:17 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Στάθης Δημητρακός και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Παναγιώτης Στρούβελης

Όταν εγκαταστάθηκαν οι πρόγονοι μας στην Ραφήνα, ένας εξ αυτών έφερε και την βάρκα του από την Τρίγλια στην Ραφήνα.Δυστυχώς δεν είναι εύκολο να εξακριβώσω τον τρόπο που κατάφερε αυτό το επίτευγμα, ένας άνθρωπος 73 ετών, αλλά είναι βέβαιη η ενέργεια αυτή.Σήμερα μπόρεσα να βρω και δημοσιεύω την άδεια αλιέως...
Κάνετεείσοδοήγίνετε μέλοςγια να δείτε περισσότερα...
Χαίρομαι ιδιαίτερα, που επιτέλους υπάρχει διαδικτυακά, ένας χώρος να φιλοξενήσει και ενώσει ταυτόχρονα, τα δύο χωριά των Τριγλιανών, αλλά και όσους Τριγλιανούς δεν βρίσκονται σε αυτά.  Ευελπιστώ στην ευαισθητοποίηση σας, ώστε να καταγράψουμε σημερινές ενημερώσεις, αλλά και την ιστορία του μερά μας.

Στάθης Δημητρακός

Σημαντικό έγγραφο- κειμήλιο. Σπουδαία τα στοιχεία. Μπράβο!!!  Στην από χρόνια προσπάθειά μου για τη συλλογή, την ετυμολογία, την ιστορία και την προέλευση των Τριγλιανών επωνύμων (οικογενειακών ονομάτων) σημειώνω στο επώνυμο  Φράγκος τα εξής:  O Γιώργος Φράγκος από τη Ραφήνα αφηγείται (καλοκαίρι 2000) : «Ο προπάππος μου ήταν Υδραίος και...

Παναγιώτης Στρούβελης

Να διευκρινήσω εδώ, συμπληρώνοντας τον φίλο Στάθη, ότι τα λόγια του θείου μου, όντως αφορούσαν τον προπάππου του, αλλά για εμάς ήταν, ο πατέρας του προπάππου μας.Η δράση του λοιπόν στην επανάσταση και η μετέπειτα πορεία του όντως τα βήματα τον φέραν στην Τρίγλια, αλλά πολύ αργότερα απο το 1821,...
Χαίρομαι ιδιαίτερα, που επιτέλους υπάρχει διαδικτυακά, ένας χώρος να φιλοξενήσει και ενώσει ταυτόχρονα, τα δύο χωριά των Τριγλιανών, αλλά και όσους Τριγλιανούς δεν βρίσκονται σε αυτά.  Ευελπιστώ στην ευαισθητοποίηση σας, ώστε να καταγράψουμε σημερινές ενημερώσεις, αλλά και την ιστορία του μερά μας.