"Πωλητήριον", Τρίγλια 1905

Ξεκίνησε από Στάθης Δημητρακός, 21 Σεπτεμβρίου 2013, 07:18:52 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Στάθης Δημητρακός

"Πωλητήριον", Τρίγλια 1905Μια παλιά ιστορία που σχετίζεται με την αγαπημένη μας Τρίγλια της Βιθυνίας.Ένα πωλητήριο που υπογράφτηκε στην Τρίγλια το 1905.Ένα παλιό ξεχασμένο έγγραφο που ξορκίζει προσωρινά τη λήθη του χρόνουκαι μας γυρίζει στην Τρίγλια των αρχών του 20ου αιώνα.  Η κ. Ελένη Καρτσαγκούλη, από την Νέα Ιωνία Μαγνησίας, μου...
Κάνετεείσοδοήγίνετε μέλοςγια να δείτε περισσότερα...

Στάθης Δημητρακός

Στο βιβλίο της κ. Καρτσαγκούλη «Εκεί που τα ρόδα δεν είχαν αγκάθια» περιέχεται το έγγραφο της αγοράς ενός πλοίου (μπογιαντέ) από τον παππού της κ. Καρτσαγκούλη,  Αθανάσιο Θ. Τζότζογλου, στην Τρίγλια της Βιθυνίας το 1905.Το Πλοίο (μπογιαντέ) πουλήθηκε από τον Απόστολο Σ. Συρκιόγλου, κάτοικο Τριγλίας και υπήκοο της Υψηλής Πύλης...

Στάθης Δημητρακός

Η κ. Καρτσαγκούλη μου μετέφερε τα παρακάτω σχετικά με το "Πωλητήριο" και το καΐκι που αγόρασε ο παππούς της στην Τρίγλια το  1905:"Όταν είπα στη μητέρα μου, «ο κόσμος καιγότανε και εσείς πήρατε το πωλητήριο;» με είπε ότι το είχανε στα εικονίσματα και μαζί με άλλα, πήρανε και αυτό, και...

Στάθης Δημητρακός

Η  ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΗ θαλάσσια λεκάνη της  Προποντίδας έχει κατά μήκος της Μικρασιατικής ακτής  δύο μεγάλους και αξιόλογους κόλπους, τον Αστακηνό κόλπο των αρχαίων  ή κόλπο της Νικομήδειας και τον Κιανό  κόλπο ή κόλπο της Κίου. (βλέπε χάρτης Προποντίδας ). Θεωρούνται από τους πιο όμορφους κόλπους του κόσμου. Κήποι και ελιές...