Αποστολέας Θέμα: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ : «Τα Καβουράκια» - Ένας ύμνος για τη Ραφήνα  (Αναγνώστηκε 7911 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

 • Global Moderator
 • ****
 • Συγχαρητήρια
 • -Δώσατε: 94
 • -Λάβατε: 45
 • Μηνύματα: 677
 • Τόπος: Ραφήνα
 • Επιβράβευση του μέλους απο : 57
 • Φύλο: Άντρας

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ
«Τα Καβουράκι α» -
Ένας ύμνος για τη Ραφήνα

Tσιτσάνης Βασίλης (1915-1984):
Μεγάλος συνθέτης, στιχουργό ς, δεξιοτέχν ης του μπουζουκι ού και τραγουδισ τής. Ήταν μια από τις σημαντικό τερες φυσιογνωμ ίες του ρεμπέτικο υ και της λαϊκής μουσικής. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 18 Ιανουαρίο υ 1915. Οι γονείς του ήταν Ηπειρώτες . Ο πατέρας του τσαρουχάς στο επάγγελμα, είχε ένα μαντολίνο με το οποίο έπαιζε κλέφτικα τραγούδια . Αυτά ήταν τα πρώτα ακούσματά του, μαζί με τις βυζαντινέ ς ψαλμωδίες που άκουγε στην εκκλησία. Πήρε το μαντολίνο στα χέρια του μετά το θάνατο του πατέρα του το 1926 και το μετέτρεψε σε μπουζούκι .
Στα γυμνασιακ ά του χρόνια αποκτά κάποιες γνώσεις μουσικής μαθαίνοντ ας βιολί, συμμετέχο ντας μ’ αυτό σε τοπικές εκδηλώσει ς. Έγραψε τα πρώτα του τραγούδια σε ηλικία μόλις 15 ετών σε μπουζούκι
Το φθινόπωρο του 1936 κατέβηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει στη Νομική Σχολή. Σύντομα άλλαξε προσανατο λισμούς. Άρχισε να δουλεύει σε ταβέρνες. Σε μια απ’ αυτές γνωρίζει τον τραγουδισ τή Δημήτρη Περδικόπο υλο, ο οποίος τον πήγε στην δισκογραφ ική εταιρεία ΟDEON, όπου ηχογράφησ ε το πρώτο του τραγούδι «Σ’ ένα τεκέ μπουκάραμ ε» (1937). Η «Αρχόντισσα», από τα σπουδαιότ ερα τραγούδια του, ήταν ένα από τα δεκάδες που ακολούθησ αν. Την ίδια περίοδο, τραγούδια του, όπως «Να γιατί γυρνώ μες στην Αθήνα» και «Γι’ αυτά τα μαύρα μάτια σου» κ.α ερμήνευσα ν  ο Στράτος Παγιουμτζ ής, ο Στέλιος Περπινιάδ ης (Στελλάκης), ο Στέλιος Κερομύτης, αλλά και ο Μάρκος Βαμβακάρη ς.

Από τα πρώτα του τραγούδια «εισήγαγε», ένα νέο είδος λαϊκού τραγουδιο ύ, «διεύρυνε» και «εξευγένισε» το ρεμπέτικο . Στα επόμενα στάδια της δημιουργί ας του έκανε το ρεμπέτικο να αποτίνετα ι στο πλατύτερο κοινό. Η εποχή που άρχισε να γράφει τραγούδια ο Βασίλης Τσιτσάνης ήταν δύσκολη, η δικτατορία του Μεταξά, απαγορεύε ι τα προϋπάρχο ντα τραγούδια του ρεμπέτικο υ περιθωρίο υ και τις ανατολίτι κες μελωδίες. Η εποχή επιβάλλει εμβατήρια .

Από το 1938 μέχρι το τέλος του Β’ Παγκοσμίο υ Πολέμου, έζησε στη Θεσσαλονί κη. Υπηρέτησε στο στρατό στο Τάγμα Τηλεγραφη τών στη Θεσσαλονί κη. Δουλεύει σε διάφορα μαγαζιά της συμπρωτεύ ουσας και ανοίγει δικό του κουτούκι «Το ουζερί του Τσιτσάνη» στην οδό Παύλου Μελά. Αυτά τα χρόνια, που είναι και χρόνια της Κατοχής, γράφει πολλά τραγούδια, μεγάλες του επιτυχίες: «Αχάριστη», «Μπαξέ τσιφλίκι», «Τα πέριξ», «Νύχτες μαγικές», «Ζητιάνος της αγάπης», «Ντερμπεντέρισσα», «Συννεφιασμένη Κυριακή», που θα ηχογραφήσ ει μετά τον πόλεμο.

Το 1946 εγκαθίσταται ξανά στην Αθήνα και αρχίζει να ηχογραφεί τα τραγούδια που είχε γράψει ως τότε, γιατί κατά τη διάρκεια της Κατοχής είχαν κλείσει τα εργοστάσι α δίσκων. Η εποχή του εμφυλίου πολέμου αποτελεί άλλη μια πηγή έμπνευσης για τον Βασίλη Τσιτσάνη. Τα τραγούδια του λογοκρίνο νται. Ορισμένα καταφέρνε ι και τα εκδίδει με διάφορα τεχνάσματ α. Το τέλος του Εμφυλίου σημαίνει ταυτόχρον α και την πλήρη αποδοχή του. Τα τραγούδια του αρχίζουν να ακούγοντα ι πιο ελεύθερα, ενώ ο Τσιτσάνης γίνεται πρωτοπόρο ς του λαϊκού τραγουδιο ύ. Η δεκαετία 1945-1955 είναι ίσως η κορυφαία της καριέρας του.

Φέρνει στο προσκήνιο νέες φωνές που υπηρετούν τα τραγούδια του και δένονται μαζί του: Μαρίκα Νίνου, Σωτηρία Μπέλλου, Πρόδρομος Τσαουσάκη ς. Μερικά τραγούδια γι’ αυτήν την περίοδο είναι: «Κάποια μάνα αναστενάζ ει» (1947), «Χωρίσαμε ένα δειλινό» (1947), «Πάλιωσε το σακάκι μου»(1948), «Είμαστε αλάνια» (1951), «Πήρα τη στράτα και έρχομαι», «Τρελός τσιγγάνος», «Πέφτουν της βροχής οι στάλες» (1950), «Όμορφη Θεσσαλονί κη», «Αντιλαλούνε τα βουνά», «Κάνε λιγάκι υπομονή» (1949) , «Φάμπρικες», «Πέφτεις σε λάθη» (1948), «Καβουράκια- Στου γιαλού τα βοτσαλάκι α»(1953) , «Τι σήμερα τι αύριο, τι τώρα»(1953) «Ζαϊρα» (1953)  , «Κάθε βράδυ πάντα λυπημένη»(1952), «Ξημερώνει και βραδιάζει», «Έλα όπως είσαι»(1953) .
Αργότερα τραγούδια του ερμηνεύου ν επίσης ο Στέλιος Καζαντζίδ ης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσ ης, ο Πάνος Γαβαλάς, ο Μανώλης Αγγελόπου λος, η Καίτη Γκρεη, η Πόλυ Πάνου, η Χαρούλα Λαμπράκη, ο Σταμάτης Κόκκοτας κ.α. Απ’ αυτά αναφέροντ αι ενδεικτικ ά: «Άσπρο πουκάμισο φορώ»( 1956),  «Ίσως αύριο» (1958), «Τα λιμάνια» (1962), «Τα ξένα χέρια» (1962), «Μείνε αγάπη μου κοντά μου» (1962), «Τα ξένα χέρια» (1965), «Κορίτσι μου όλα για σένα» (1967), «Απόψε στις ακρογιαλι ές» (1968), «Κάποιο αλάνι» (1968), «Με παρέσυρε το ρέμα» (1969), «Της Γερακίνας γιος» (1975), και «Δηλητήριο στη φλέβα» (1979). 
     
To 1980, με πρωτοβουλ ία της  UNESCO, ηχογραφεί ται ένας διπλός δίσκος με τίτλο «Χάραμα», όπως λεγόταν το μαγαζί στο Σκοπευτήρ ιο της Καισαριαν ής, στο οποίο εμφανιζότ αν ο Τσιτσάνης τα τελευταία 14 χρόνια της καριέρας και της ζωής του.  Σ΄αυτό το δίσκο παίζει μια σειρά από κλασικά του τραγούδια, αλλά και πολλά αυτοσχεδι αστικά κομμάτια στο μπουζούκι . Με την έκδοσή  του στη Γαλλία, παίρνει βραβείο της Μουσικής Ακαδημίας  Charles Gross.

Στο μεταξύ, ο κορυφαίος δημιουργό ς είχε φύγει για πάντα… Στις 18 Ιανουαρίο υ 1984, ανήμερα των γενεθλίων του, άφησε την τελευταία του πνοή, στο νοσοκομεί ο Brompton του Λονδίνου, ύστερα από επιπλοκές εγχείρηση ς στους πνεύμονες . Μέχρι 24 ημέρες πριν εμφανιζότ αν κανονικά στο «Χάραμα» και δούλευε καινούργι α τραγούδια .     

Η Ραφήνα τίμησε τον Βασίλη Τσιτσάνη με ονομασία δρόμου της πόλης για το τραγούδι «Τα καβουράκι α - Στου γιαλού τα βοτσαλάκι α» και για την μεγάλη του καλλιτεχν ική προσφορά. 

ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΑΚΙ Α
                                                                       
Στου  γιαλού τα  βοτσαλάκι α    
κάθονται δυό καβουράκι α,
έρμα, παραπονεμ ένα,
κι όλο κλαίνε τα καημένα.
Κι η μαμά τους η κυρία Καβουρίνα
πάει τσάρκα με το σπάρο στην Ραφήνα
κι όλο κλαίνε τα καβουράκι α
στου γιαλού τα βοτσαλάκι α.
Πάει ο κάβουρας το βράδυ
βρίσκει  το τσαρδί ρημάδι,
ψάχνει για τη φαμελιά του
και τραβάει τα μαλλιά του.
Βάζει πλώρη κούτσα – κούτσα στη Ραφήνα
να πετύχει την κυρία Καβούρια
κι όλο κλαίνε τα καβουράκι α
στου  γιαλού τα  βοτσαλάκι α.
Το ξημέρωμα ροδίζει
Και ο Κάβουρας γυρίζει,
δίχως τη συμβία πάλι
κούτσα – κούτσα στ’ ακρογιάλι .
Με το σπάρο τον ξενύχτη στη Ραφήνα
φεύγει τώρα στα ρηχά η Καβούρινα
κι όλο κλαίνε τα καβουράκι α
στου γιαλού τα βοτσαλάκι α.

Στάθης Δημητρακό ς
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Αύγουστος 2012, 06:32:42 μμ από ΣΤΑΘΗΣ »

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

 • Φίλοι Τριγλιανών
 • *
 • Συγχαρητήρια
 • -Δώσατε: 17
 • -Λάβατε: 30
 • Μηνύματα: 194
 • Age: 52
 • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
 • Επιβράβευση του μέλους απο : 36
 • Φύλο: Άντρας
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ
« Απάντηση #1 στις: 28 Μάιος 2014, 12:00:09 πμ »
Ας ξαναδιαβά σουμε όσα γράφει ο Στάθης ο Δημητρακό ς για τον μεγάλο Βασίλη Τσιτσάνη.
Μάλλον κάτι να ετοιμαζετ αι σχετικό.
Και θα είναι πολύ όμορφο.

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

 • Φίλοι Τριγλιανών
 • *
 • Συγχαρητήρια
 • -Δώσατε: 17
 • -Λάβατε: 30
 • Μηνύματα: 194
 • Age: 52
 • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
 • Επιβράβευση του μέλους απο : 36
 • Φύλο: Άντρας
O Βασίλης Τσιτσάνης και η Ραφήνα
« Απάντηση #2 στις: 02 Ιούνιος 2014, 11:27:00 μμ »
Aς γυρίσουμε αρκετά χρόνια πριν.
Στη Ραφήνα της δεκαετίας του ’50.

Το λιμάνι είναι γεμάτο με τράτες το χειμώνα και γρι-γρι το καλοκαίρι .
Δεκάδες καΐκια δένουν καθημεριν ά στο παλιό λιμάνι.Το μόνο μεγάλο ακτοπλοϊκ ό πλοίο είναι το «Κάρυστος» του Τόγια, το πολυαγαπη μένο «Καρυστάκι», το οποίο συνδέει καθημεριν ά τη Ραφήνα με την Κάρυστο και την Άνδρο.
Γνήσια θαλασσινά καΐκια εκτελούν τη συγκοινων ία με τα Στείρα, το Μαρμάρι και την Κάρυστο. Το «Βασίλισσα Φρειδερίκ η», το «Φανερωμένη», το «Αγγέλικα».
Πολλά χρόνια μετά, τον Αύγουστο του 2011, μαζί με τον Στάθη το Δημητρακό θα συναντήσο υμε τον Ηλία Δημοτιανί δη στο καφενείο του Κώστα Παπαθανασ ίου στη Ραφήνα
Ο Ηλίας Δημοτιανί δης γεννήθηκε στην Κωνσταντι νούπολη το 1923 και έζησε στη Ραφήνα.
Μέγας λάτρης των ρεμπέτικω ν τραγουδιώ ν. 
Βίωσε τόσα πολλά στα ενενήντα τόσα χρόνια που έζησε στη Ραφήνα.Μας είπε σχετικά για το Βασίλη Τσιτσάνη.
 «Ο Βασίλης Τσιτσάνης είχε πολλά πάρε δώσε με τον Ασημάκη Καλπάκη.     
Ο Τσιτσάνης ερχόταν στη Ραφήνα την εποχή του ’50-‘60 και είχε τραγουδήσ ει στο μαγαζί του Αρτέμη του Μπενάκη στο λιμάνι».

Στα μέσα της δεκαετίας του ’50, ο Βασίλης Τσιτσάνης γράφει το θρυλικό τραγούδι «Τα καβουράκι α», έναν ύμνο για τη Ραφήνα όπως είναι και τίτλος του θέματος που έχει ανοίξει ο Στάθης Δημητρακό ς.

«Στου γιαλού τα βοτσαλάκι α
κάθονται δυο καβουράκι α
έρμα παραπονεμ ένα
κι όλο κλαίνε τα καημένα»

Σύμφωνα με κάποιο θρύλο που υπάρχει στη Ραφήνα, κάποια μέρα που ο καιρός ήταν φρεσκαρισ μένος στη Ραφήνα, ο Βασίλης Τσιτσάνης «αποκλείστηκε» στην ταβέρνα του Ασημάκη, καθώς εξαιτίας του καιρού δεν μπορούσε να φύγει από την ταβέρνα.
Ο λιμενοβρα χίονας-τσιμεντόπλοιο δεν παρείχε καμία προστασία από το κύμα όταν ο καιρός αγρίευε.
Και, αν κάποιος αψηφούσε τον κίνδυνο, μπορεί και να κατέληγε στη θάλασσα.

Λέγεται, λοιπόν, ότι ο Τσιτσάνης είδε εκείνη τη μέρα κάποιο καβουράκι στην άκρη του μώλου και εμπνεύστη κε το τραγούδι. Πιθανόν, όλα αυτά έπαιξαν το ρόλο τους για να γραφτεί το τραγούδι.

«Με το σπάρο τον ξενύχτη στη Ραφήνα
παίζει τώρα στα ρηχά η καβουρίνα
κι όλο κλαίνε τα καβουράκι α
στου γιαλού τα βοτσαλάκι α»

Συνειρμικ ά, ακόμα και σήμερα στο λιμάνι της Ραφήνας είναι δεμένη μια όμορφη βάρκα που φέρει το όνομα «Σπάρος». Σε κάποιους μπορεί το όνομα αυτό να φέρνει στη μνήμη τον ξενύχτη το σπάρο στη Ραφήνα.

Ένας άλλος συνεκτικό ς κρίκος της Ραφήνας με τον μεγάλο ρεμπέτη είναι η Ραφηνιώτισσα τραγουδίσ τρια Ανθίππη Σκαρλάτου που τραγούδησ ε μαζί με τον Τσιτσάνη στο «Χάραμα».
Η Ανθίππη Σκαρλάτου, μια μεγάλη φωνή του ρεμπέτικο υ τραγουδιο ύ, τελείωσε, μάλιστα,  το Α’ Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας.
« Τελευταία τροποποίηση: 04 Ιούνιος 2014, 11:03:02 μμ από Antonis Lazaris »

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

 • Φίλοι Τριγλιανών
 • *
 • Συγχαρητήρια
 • -Δώσατε: 17
 • -Λάβατε: 30
 • Μηνύματα: 194
 • Age: 52
 • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
 • Επιβράβευση του μέλους απο : 36
 • Φύλο: Άντρας
Η Ραφήνα και ο Βασίλης Τσιτσάνης
« Απάντηση #3 στις: 04 Ιούνιος 2014, 11:02:08 μμ »
Ας ξαναγυρίσ ουμε στο λιμάνι της Ραφήνας της δεκαετίας του '50.

Στο καμπούνι της πλώρης του τσιμεντόπ λοιου στο λιμάνι της Ραφήνας, ο Ασημάκης Καλπάκης λειτουργεί την περίφημη ταβέρνα του.Η φωτογραφί α τραβήχτηκ ε από τον Ανδρέα Εμπειρίκο τον Οκτώβριο του 1953.
Περιλαμβά νεται στο λεύκωμα "Η Άνδρος του Ανδρέα Εμπειρίκο υ", το οποίο εκδόθηκε από τις εκδόσεις "Άγρα" και την Καΐρειο Βιβλιοθήκ η της Άνδρου.   

Ο Ασημάκης Καλπάκης ήταν φίλος με τον Βασίλη Τσιτσάνη.

Στο λιμάνι έπαιξε κάποιες φορές μουσική ο Βασίλης Τσιτσάνης .
Συγκεκριμ ένα, στο μαγαζί του Αρτέμη Μπενάκη, το οποίο πρέπει να διακρίνετ αι στα δεξιά της παρακάτω φωτογραφί ας.
Το περίφημο ΚαφεΖυθεστειατόριον.

Η φωτογραφί α προέρχετα ι από το αρχείο του Στάθη του Δημητρακο ύ.

« Τελευταία τροποποίηση: 04 Ιούνιος 2014, 11:38:37 μμ από Antonis Lazaris »

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

 • Φίλοι Τριγλιανών
 • *
 • Συγχαρητήρια
 • -Δώσατε: 17
 • -Λάβατε: 30
 • Μηνύματα: 194
 • Age: 52
 • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
 • Επιβράβευση του μέλους απο : 36
 • Φύλο: Άντρας
Στου γυαλού τα βοτσαλάκια
« Απάντηση #4 στις: 11 Ιούνιος 2014, 01:12:41 πμ »
Το βράδυ της Τετάρτης, στις 11 Ιουνίου 2014, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας μας προσκαλεί σε ένα μουσικό αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι.
Στις εννιά το βράδυ στην παραλία της Ραφήνας το χθες θα σμίξει με το σήμερα.

Τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο Βασίλης Τσιτσάνης .
Η γιορτή λήξης του σχολείου θα συνδυαστε ί με ένα μουσικό αφιέρωμα στον άνθρωπο που τα τραγούδια του συγκίνησα ν κόσμο και ντουνιά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της μικρής Ελλάδας και του κόσμου όλου.

http://www.1dimrafin.com/#!-/c19h5/8D47E90C-85E5-4046-8359-241AEA4DD458

Έχοντας ως αφορμή το μουσικό αυτό αφιέρωμα, ο Στάθης ο Δημητρακό ς, σκέφτηκε να προτείνει στα παιδιά την παρακάτω ιδέα.
Να έρθουν να εξερευνήσ ουν ετούτη την χιλιοτραγ ουδισμένη παραλία, να μαζέψουν βότσαλα και κοχύλια και να κάνουν μια ομαδική έκθεση με τα εκθέματά τους στο σχολείο τον Σεπτέμβρι ο.

Στου γυαλού τα βοτσαλάκι α, λοιπόν, συνδέοντα ς το χθες με το σήμερα.
Ο Βασίλης Τσιτσάνης, τα καβουράκι α, η Συννεφιασ μένη Κυριακή, η ζωή που κυλάει, τα βότσαλα, τα χρώματα, τα κοχύλια.
Ένας κόσμος μικρός μα συνάμα και απέραντος .

Και μια γιορτή που θα θυμίζει εκείνες τις παλιές γιορτές που γίνονταν στην αυλή του παλιού σχολείου που έστησαν οι αντάρτες του ΕΑΜ και οι Ραφηνιώτε ς αμέσως μετά την Κατοχή.
Το σχολείο που τελείωσαν όλοι οι παλιοί Ραφηνιώτε ς.


Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά.
Το σχολείο μεγάλωσε αισθητά, μετακόμισ ε σε μεγαλύτερ ο κτίριο, οι δάσκαλοί και οι μαθητές του αυξήθηκαν κατά πολύ.
Όμως, η φιλοσοφία του δεν άλλαξε.
Συνεχίζει να ανοίγει νέους ορίζοντες στα παιδιά μην λησμονώντ ας τα παλιά.

Και αύριο το βράδυ, στις εννιά, τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας και ο Βασίλης Τσιτσάνης θα έχουν την τιμητική τους στη μικρή μας πόλη.
Μια γιορτή του σήμερα με άρωμα του χθες.

Στου γυαλού τα βοτσαλάκι α της Ραφήνας ......


« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιούνιος 2014, 01:24:49 πμ από Antonis Lazaris »

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Φόρουμ

 • Φίλοι Τριγλιανών
 • *
 • Συγχαρητήρια
 • -Δώσατε: 17
 • -Λάβατε: 30
 • Μηνύματα: 194
 • Age: 52
 • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
 • Επιβράβευση του μέλους απο : 36
 • Φύλο: Άντρας
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ
« Απάντηση #5 στις: 18 Ιανουάριος 2016, 08:29:45 μμ »
Σαν σήμερα γεννήθηκε, πριν από 101 χρόνια, ο μεγάλος Βασίλης Τσιτσάνης .

Αλλά και σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή, στα 1984.
Ήταν Τετάρτη 18 Ιανουαρίο υ 1984.

Ένας μεγάλος κύκλος δημιουργί ας που ξεκίνησε και τελείωσε την ίδια μέρα, στις 18 Ιανουαρίο υ.

Ο Βασίλης Τσιτσάνης, βέβαια, παραμένει πάντα ζωντανός μέσα από τα τραγούδια του που έγραψαν και συνεχίζου ν να γράφουν μεγάλη ιστορία.

Ο μεγάλος ρεμπέτης από τα Τρίκαλα επιστρέφε ι στο λιμάνι της Ραφήνας, όπου τον περιμένου ν πάντα υπομονετι κά τα καβουράκι α στου γιαλού τα βοτσαλάκι α.

Ο πονηρός ο σπάρος, η άτακτη η κυρία καβουρίνα και ο ατυχής κάβουρας σε ένα μοναδικό τραγούδι που τους στίχους του ο συνθέτης τους εμπνεύστη κε εδώ στη Ραφήνα... .Ας θυμηθούμε τον μεγάλο Βασίλη Τσιτσάνη στο πάλκο.

Είναι ένα πλάνο από την ταινία του Γιώργου Ζερβουλάκ ου "Συννεφιασ μένη Κυριακή".
Το σενάριο της ταινίας ήταν του Νέστορα Μάτσα.
Και τη μουσική και τα τραγούδια τα έγραψε ο Βασίλης Τσιτσάνης

Το λιμάνι του Πειραιά στη δεκαετία του '50.

   
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Ιανουάριος 2016, 09:20:41 μμ από Antonis Lazaris »